Başbakan Erdoğan Twitter davasına mağdur sıfatıyla kabul edildi

İzmir'de, Gezi olaylarına destek eylemleri sırasında tweet atarak halkı kanunlara uymamaya tahrik ettikleri iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur olduğu 29 sanıklı davaya devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan Twitter davasına mağdur sıfatıyla kabul edildi

İzmir'de, Gezi olaylarına destek eylemleri sırasında tweet atarak halkı kanunlara uymamaya tahrik ettikleri iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur olduğu 29 sanıklı davaya devam edildi. Erdoğan'ın, kendisine karşı işlenen hakaret suçuyla sınırlı olmak üzere davaya mağdur sıfatıyla katılması kabul edildi.

İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan ancak duruşma salonunun yetersizliği sebebiyle 7. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görülen davasının ikinci duruşmasına, tutuksuz yargılanan 29 sanıktan İlayda U., Oğulcan B., Emrah G., Egemen Ç., Görkem Ç., Aynur T. ve Gökçen G. ile avukatlar katıldı. Duruşmayı Uluslararası Af Örgütü üyeleri Andrew Gardner ve Runat Sena Akşener ile Alman gazeteci Mirijam Schmitt de izledi. Sanıklardan İlayda U., yazdığı tweette yerini gösterdiğini, kötü bir niyeti olmadığını söyledi. Sanık Emrah G. de halkı kurallara uymamaya tahrikle suçlandığını ancak kötü bir niyeti olmadığını belirterek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar da halkı kanunlara uymamaya tahrik ettikleri iddiasını kabul etmedi. İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Abdülkadir Certel, iddianamede tek mağdur olarak ismi geçen Başbakan Erdoğan'ın, kendisine karşı işlendiği belirtilen hakaret suçuyla sınırlı kalmak kaydıyla davaya mağdur olarak katılmasının kabul edildiğini söyledi. Sanık avukatları ise Erdoğan’ın iddianamede tek mağdur olarak gösterildiğini belirterek, katılma talebinin reddini talep etti. Hakim Certel, Erdoğan’ın duruşmada dinlenmesi taleplerini ise dosyanın esasına fayda sağlamayacağı kanaati gerekçesiyle reddetti. Ayrıca hukuka aykırı olarak elde edildiği öne sürülen delillerin dosyadan çıkarılması talepleri de kabul edilmedi. Duruşma, 2014 Temmuz ayına ertelendi. CİHAN

Yorumlar