Barış Pınarı Harekatı nedir?

Barış Pınarı Harekatı son zamanlarda haberlerde, televizyon programlarında ve gazetelerde yer alıyor. Barış Pınarı Harekatı'nı merak eden vatandaşlar internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki, Barış Pınarı Harekatı nedir, ne demektir.

Google Haberlere Abone ol
Barış Pınarı Harekatı nedir?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK/YPG hedeflerine operasyon başlattı. Öncelikle hedef yumuşatmak için başlatılan hava operasyonlarında terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınıyor. 

Suriye'nin kuzeyini ve fıratın doğusunu kapsayan harekata geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan "Barış Pınarı Harekatı" ismini vermişti. Türkiye daha önce yine Suriye'nin kuzeyinde bulunan Azez, Bab ve Afrin'e düzenlediği operasyonlara Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı isimleri verilmişti. 

BARIŞ PINARI HAREKATI NEDİR?

Barış Pınarı Harekatı, Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör örgütlerinin bölgeden çıkartılması için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan operasyona verilen isimdir. 

OPERASYON NERELERİ KAPSIYOR?

Fırat Nehri'nin doğusunda gerçekleştirilen operasyonlar Halep'in Ayn El Arab, Rakka'nın Tel Abyad ve Tabka, Haseke'nin Kamışlı, Amude ve Rasulayn ilçeleri ile Deyrizor'un kuzey kesimlerini kapsıyor.

Yorumlar