Banka hesabını kiralayan öğrencilere uyarı

Son dönemlerde yasadışı bahis çetelerine banka hesaplarını kiralayan öğrencilerin sayısında artış yaşanınca YÖK, MASAK ile işbirliğine gitti.

Google Haberlere Abone ol
Banka hesaplarını kiralayan öğrencilere uyarı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencilerin banka hesaplarını yasa dışı amaçlarla kullanmamaları konusunda bilinçlendirme yapmak için Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile iş birliği gerçekleştirdi. Son zamanlarda artan öğrenci hesaplarındaki yasa dışı kullanım şikayetleri üzerine, "Gelecek Hesaplarınızı Yakmayın" başlıklı uyarı afişleri hazırlanarak üniversitelere gönderildi.

Öğrencilere Yönelik Uyarı ve Bilgilendirme Çalışmaları

YÖK ve MASAK'ın hazırladığı bu uyarı afişleri, öğrencilere banka hesaplarının kara para aklama, terör örgütlerinin finansmanı, dolandırıcılık gibi suçlarda kullanılması durumunda ağır hapis cezalarıyla karşılaşabilecekleri konusunda bilgi veriyor. Afişlerde, öğrencilerin hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda net uyarılar yer alıyor.

Siber Güvenlik Uzmanlarından Önemli Tavsiyeler

YÖK, öğrencileri daha etkin bilgilendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı uzmanlarıyla video hazırladı. Bu videoda, Doç. Dr. Cihangir Tezcan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Soruşturma Şube Müdürü Erden Şahin, siber saldırılar ve güvenli internet kullanımı hakkında önemli bilgiler ve tavsiyelerde bulundu.

Siber Suçlara Karşı Alınabilecek Önlemler

Videoda, öğrencilere gelen e-postaların doğruluğunu teyit etme, banka hesaplarını yabancılara açmama ve düzenli olarak hesap hareketlerini kontrol etme gibi önlemler önerildi. Ayrıca, çift faktörlü kimlik doğrulama yöntemlerinin kullanılmasının önemi vurgulandı.

Öğrencilere Yönelik Önemli Uyarılar ve Öneriler

Erden Şahin, öğrencilerin bilinçsiz internet kullanımı sonucu siber suçların hedefi haline gelebileceklerini belirtti. Öğrencilere, kredi kartı bilgilerini paylaşmamaları, şüpheli linklere tıklamamaları ve hesap bilgilerini sadece kendilerinin kullanmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar