Bakan Varank yerli otomobil fabrikasının temelinin bu yılın ilk yarısında atılacağını söyledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde tanıtımı yapılan yerli otomobil fabrikasının temelinin bu yıl atılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil fabrikasının temeli bu yıl atılacak

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılan yerli otomobille ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"SATIN ALMAK İSTEYENLER YÜZDE 89"

Yerli otomobilin beğenilme oranı, fabrika ve marka süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Varank,Türkiye'nin Otomobili'nin vatandaşlar tarafından destekleme oranının yüzde 97,6 olduğunu söyledi.

Yapılan anketlerde yerli otomobili satın almak istediklerini belirtenlerin oranının yüzde 89 olduğunu kaydeden Varank, yerli otomobilin üretileceği fabrika ile ilgili önemli bilgiler verdii.

Yerli otomobil fabrikası için hedefin 2020 yılı olduğunu söyleyen Bakan Varank, Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanacağını belirtti.

Tasarımlarla uyumlu, tescil edilebilecek marka için çalışmaların devam ettiğini belirten Mustafa Varank, "Bu süreç sene içinde tamamlanacak." dedi.

ÖN SİPARİŞ SÜRECİ

Yerli otomobil için ön sipariş vermek isteyten vatandaşlara yönelik konuşan Bakan, ön para ödenerek yapaılacak olan ön sipariş uygulamasının henüz başlamadığını söyledi. Varank, "Bu, marka lansmanı sonrası şirketin uygulayacağı metot olacak." ifadesini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yerli otomobilin şarj altyapısının kurulması için ilgili bakanlıklarla yol haritası hazırladıklarını belirterek otomobil pazara çıktığında bu altyapının hazır olacağını kaydetti.

Yerli otomobilin testlerinin devam ettiğini kaydeden Varank, test için 100-150 prototip üretileceğini kaydetti. Varanki açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: "2022 başında fabrika seri üretime başlar. Sadece TOGG için uyguluyoruz. 2035 yılına kadar 30 bin araç için, bunun dışında hiçbir firmaya garanti vermedik. Avrupa, Rusya, ABD'nin de aralarında olduğu bazı yerlerde Türkiye'nin Otomobili'nin tasarımları için tescil başvuruları yapıldı."

 

 

 

Yorumlar

Ercan Engelli ler için varmı acaba
Ercan Engelli için varmı acaba
Mehmet Durna ALLAH muafak etsin sayın bakanin