Yerli otomobil siparişi nasıl ve nereden verilir?

Bilindiği gibi yerli otomobil için ilk siparişi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Erdoğan, otomobili üretecek firmaya da "ön sipariş almaya başlarsanız daha çok satarsınız" şeklinde öneride bulunmuştu. Peki, yerli otomobil için ön siparişler alınmaya başladı mı, yerli otomobil için sipariş nasıl ve nereden veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil siparişi nasıl ve nereden verilir?

Yerli otomobil sipariş nasıl ve nereden verilir, sorusu son günlerde vatansever birçok vatandaş tarafından soruluyor. Bilindiği gibi yerli otomobil için ilk siparişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobili üretecek TOGG firmasına da "ön sipariş almaya başlarsanız daha çok satarsınız" şeklinde öneride bulunmuştu. Peki, yerli otomobil için ön siparişler alınmaya başladı mı, yerli otomobil için sipariş nasıl ve nereden veriliyor? 

Yerli otomobilin seri üretime başlaması ile birlikte vatandaşın yoğun ilgi göstereceği şimdiden net bir şekilde görülebiliyor. Çünkü, sosyal meday üzerinden binlerce vatandaş yerli otomobilden sipariş vermek istediğini beyan ediyor, nereye başvuru yapması gerektiğini sorguluyor.

Yerli otomobil siparişi vermek için maalesef biraz beklenmesi gerekiyor. 

Çünkü, üretici firma olan TOGG'un ön sipariş için talep toplamaya başlaması gerekiyor. 

Talep toplaması yapıldıktan sonra ön siparişler alınacak daha sonra siparişlere dönüştürülecek. 

Siparişlerin alınmasıyla birlikte seri üretime de geçilmiş olacak. 

Fabrikanın 2021 yılında tamamlanması, seri üretimin de 2022'de başlaması bekleniyor.

Yerli otomobilin 2022 yılında yollarda olması bekleniyor.

Yorumlar