Yerli otomobil 3 günde 120 bin sipariş aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık günü Bilişim Vadisi'nde tanıtılan yerli otomobillere sipariş yağıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yerli otomobil 3 günde 120 bin sipariş aldı

Türkiye’nin uzun yıllar özlemini çektiği ilk yerli ve milli otomobil, 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtıldı.

İlk müşterisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu yerli otomobil, tanıtımın üstünden daha üç gün geçmiş olmasına rağmen çok sayıda sipariş aldı bile.

Yerli otomobile talip olduklarını duyuranlar arasında yerli otomobile karşı çıkan CHP'nin elindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de bulunuyor.

ÖN SİPARİŞLER ŞİMDİDEN 120 BİNİ GEÇTİ BİLE

Tanıtımı yapılmadan önce dahi bir çok sipariş alan yerli otomobilden taksiciler 20 binin üzerinde bir sipariş vereceklerini açıklamasının ardından Devlet Malzeme Ofisi, 30 bin adet sipariş vereceğini açıkladı. 

Daha tanıtıldığı ilk günlerde Türk halkından büyük beğeni toplayan otomobile özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, spor kulüpleri ve tüketiciler de talip oldu. Verilen siparişler ile birlikte yerli otomobile talep şimdiden 120 bini aştı.

BAKANLIKLAR VE FUTBOL KULÜPLERİ DE SIRADA

Yerli otomobile en güçlü desteklerden biri ise İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Süleyman Soylu dajandarma ve polis teşkilatları için 50 bin araçlık bir portföy planladıklarını söyledi. Soylu, ayrıca zırhlı araç için de taleplerinin olacağını belirtmişti.

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz Cuma günü tanıtımı yapılan yerli otomobilden 15 tane alacağını açıklarken, DAP Yapı da 200 adet şirket aracını yerli otomobille değiştireceğini duyurdu.

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha da yerli otomobil siparişi vereceğini açıkladı.

Yorumlar