Bakan Eker, Karatay'a mı çıkıştı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ekmeğin sağlığa etkisi konusunda bilen bilenmeyen herkesin konuştuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Eker, Karatay'a mı çıkıştı?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ekmeğin sağlığa etkisi meselesinde bilen bilenmeyen hepimizin konuştuğunu ve alternatifler ile ilgili kişilere hata bilgiler verdiklerini söyledi.

GIDALARIN TİCARETE KONU EDİLMESİ

Ekmek düşmanlığına noktasında asıl olanın kategorilik şekilde yiyecekleri reddetmek ve ya yararsız hasım ilan etmek yerine, her kişinin gereksinimi bulunan miktarı bilmesi ve o gereksinim doğrultusunda tüketebilmesi olduğunun altını çizen Bakan Eker, "Kendimizi hikmetle o yönde eğitebilmemizdir. Bunu yapmadığımız sürece neyi içersek, yersek, tüketirsek bu bir zaman sonra bize bir problem meydana getirebilir. Ölçüsünü ayarını ortaya koymamız lazım. İşin hikmeti bu. Şimdi bu tüm meseleler konuşulurken, ‘Şunu yiyin, şunu yemeyin’. Bunlar daima böyle maalasef ticarete gıdaların konu edildiği tarihten beri yani son yüzyılda 21.yüzyılın ilk çeyreğinden başlamak üzere lobi faaliyeti bunun şeklinde oldu. Margarin çıktığında tereyağı fena ilan edildi, öteki natürel çıktığında zeytinyağı fena ilan edildi. Yumurta fena ilan edildi. İnsanlar oturdular bunlardan özür dilediler. Şimdiler de yeni yeni standartlar oluşuyor, bunları dikkat etmemiz lazım" halinde konuştu.

Ekmek meselesinde kötüleyeciği yorumları yakın sürede enfazla Canan Karatay yapmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar