B. Tandoğan kimdir? Musa Harun Alanoğlu kimdir? 05438267278 kimin?

B. Tandoğan ve Musa Harun Alanoğlu kimdir, neden mesaj gönderiyor, bu mesajın sahipleri kimlerdir soruları bugünlerde birçok vatandaş tarafından merakla sorgulanıyor.

Google Haberlere Abone ol
B. Tandoğan kimdir? Musa Harun Alanoğlu kimdir?

B. Tandoğan veya Musa Harun Alanoğlu kimdir sorusunu soranlardan biri de sizseniz muhtemelen dolandırıcıların hedef seçtiği kurbanlardan birisinizdir. 

Son günlerde birçok vatandaşın cep telefonuna gönderilen mesajlarda B. Tandoğan adı ile Musa Harun Alanoğlu adı geçiyor. 

Gönderilen mesajlarda, muhataba hitaben yazılmış, " Firmamizdan siparis verip almadiginiz ürünlerin Kargo bedeli Tarafimizdan ödenmistir. Gün icerisinde TR83 0006 2001 4660 0006 6743 24 Musa Harun Alanoglu Garanti Bank Hesap numarasina 47 TL Yatirmaniz Gerekmektedir Aksi Taktirde Sirket avukatlari Tarafindan Tarafiniza icra Takibi Baslayacaktir.05438267278 B153" şeklinde ifadeler yer alıyor. 

Mesajı gönderen kişi kısmında ise "B. Tandoğan" yazıyor. 

Kısa bir araştırma yaptığımızda, bu yöntemle binlerce vatandaşın rahatsız edildiği ve cep telefonlarına mesajlar gönderildiği anlaşılıyor. 

Durumun vahametinin farkında olmayan bazı vatandaşların tuzağa düştüğü görülüyor.

Ancak telefon dolandırıcılığı konusunda bilgi sahibi olan vatandaşların ise tuzağa düşmeyip gerekli mercilere şikayetlerde bulunduğu görülüyor.

Örnek olarak mesajı alan vatandaşlardan birie giden mesaj şöyle: "FIRMAMIZDAN SIPARIS VERIP ALMADIGINIZ AYAKKABILARIN KARGO BEDELI TARAFIMIZDAN ÖDENMISTIR GÜN IÇERISINDE TR83 0006 2001 4660 0006 6743 24 MUSA HARUN ALANOGLU GARANTI BANK HESAP NOSUNA 47 TL YATIRMANIZ GEREKMEKTEDIR AKSI TAKTIRDE SIRKET AVUKATLARI TARAFINDAN ICRA TAKIBI BASLAYACAKTIR.05438267278 ".

Peki, söz konusu mesajı alan vatandaşların ne yapması gerekiyor. 

Mesajı alan vatandaşların verilen numaralara kesinlikle dönmemesi ve hiçbir şekilde para transferinde bulunmaması gerekiyor. 

Yapılması gereken işlem ise 155 polis ihbar hattına bildirimde bulunmaktır. 

Yapmanız gereken bir diğer işlem ise https://tiss.gtb.gov.tr adresine girerek buradan numarayı şikayet etmektir.

Bu ve buna benzer birçok mesaj hemen hemen her gün vatandaşların cep telefonlarına bilinmeyen yerlerden geliyor. 

Dolandırıcıların kullandıkları telefon numaları ile hatların nasıl elde edildiği ve neden kapatılmadığı ya da engellenmedi ise bilinmiyor. 

Gelen mesajlara karşı verilebilecek en güzel tepkilerden birini şu vatandaşın mesajında okuyabilirsiniz: 

0850 li numaralarin hicbirini acmiyorum, teknolojinin gozunu seveyim ki telefonun otomatik reddetme listesine aliyorum aradiklarinda tlf otomatik red ediyor zaten ama hic yorulmadan usanmadan baska 0 850 li numaradan araniyorum onu da red listesine ekliyorum sorun degil gercekten eglenceli oluyor, siz aramaya devam edin, derken bu sabah ilk kez SMS geldi. Icra takibi baslatacaklarmis 47 TL kargo bedelini yatir diye, he babam he he bende gelse de biri beni dolandirsa diye bekliyordum canim cok sıkılıyordu. Adli personelim, buyrun icraya verin sizi mahkememde cok guzel agirlarim. Tum sulalenize saygilar :)

 

 MUSA HARUN ALANOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak sitemize ulaşan Musa Harun Alanoğlu, bu konuda kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Mesajlardaki bilgilerin kendisine ait olduğunu kabul eden Alanoğlu, bu konuda kendisinin de mağdur edildiğini, konu hakkında gerekli suç duyurularında bulunduğunu belirterek şunları söyledi: 

Merhabalar iyi çalışmalar öncelikle ben musa harun alanoğlu hakkımda yapmış olduğunuz bir haber var dolandırıcılık yaptığıma dair belirtiler iban numarası bana ait ancak bilgim dışında yapılmış bir işlem olup hakkında suç duyurusunda bulundum yani kısaca bende dolandırıldı paylaştığınız haberi kaldırmanızı rica ediyorum isterseniz size bu konuyla ilgili olan şikayet dilekçemide gönderebilirim gereğini en kısa sürede lütfen yaptın bu durumdan rahatsız olmaya başladım iyi günler iyi çalışmalar dönüşünüzü en kısa sürede bekliyorum.


 

 

Yorumlar

haramzede sahtekarlar devlet bunlara göz açtırmamalı yoksa vatandaş ne yapsın bu sahtekarlara .
Htc İban sahibi siteden öğrenmiş dolandırıcı olduğunu herif hem yalancı hem dolandırıcı... iyiki Cehennem vaar iyiki.
Bayram Suc durisinda bulundum kimse kimsenin ibani vermez bu msjlar banada geldi direk 155 aradim gereken bilgileri verdim
GURKE Banada aynı Mesaj geldi Firmamizdan siparis verip almadiginiz ürünlerin Kargo bedeli Tarafimizdan ödenmistir. Gün icerisinde TR150080700340017721892001 BUGRAHAN KIZILTUG PTT BANK Hesap numarasina 47 TL Yatirmaniz Gerekmektedir Aksi Taktirde Sirket avukatlari Tarafindan Tarafiniza icra Takibi Baslayacaktir.05367048087 B153
Youtuber Banada aynı Mesaj geldi Firmamizdan siparis verip almadiginiz ürünlerin Kargo bedeli Tarafimizdan ödenmistir. Gün icerisinde TR150080700340017721892001 BUGRAHAN KIZILTUG PTT BANK Hesap numarasina 47 TL Yatirmaniz Gerekmektedir Aksi Taktirde Sirket avukatlari Tarafindan Tarafiniza icra Takibi Baslayacaktir.05367048087 B153