Ayasofya'da ücretli ziyaretler başladı

Ayasofya'yı ziyaret edecek yabancı turistlerin 25 Euro karşılığında ödeme yapmaları gerekecek. Uygulama bugün itibariyle devreye girdi.

Google Haberlere Abone ol
Ayasofya'da ücretli ziyaretler başladı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan yeni düzenleme, 15 Ocak'ta yürürlüğe girdi. Düzenleme kapsamında, kültürel amaçla camiyi ziyaret eden yabancı turistler için giriş ücreti 25 Euro olarak belirlendi. Bu düzenleme, camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını kapsamıyor.

TURİSTLER İÇİN HAZIRLIKLAR

III. Ahmet Çeşmesi yakınında bir bilet gişesi ve gişe yakınında bir giriş noktası kuruldu. Ayasofya-i Kebir Camii'nde ziyaretçiler, galeri katına ulaştırılacak ve kuzeydoğu yönündeki rampa ile çıkış sağlanacak. Sabahın erken saatlerinden itibaren gişelerde turistlerin kuyruk oluşturduğu gözlendi. Gişelerde, biletin yanı sıra kulaklık ve eşarp da satılıyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ziyaretçilerin ibadet edenlerle karışmaması ve girişlerde oluşan yoğunluğun önlenmesi amacıyla başlatılan uygulamanın detaylarını açıkladı. Ayasofya-i Kebir Camii'nde güvenlik kameraları, yangın algılama ve acil anons sistemleri yerleştirildi. Galeri katındaki mermer kaplamalar ve ahşap korkuluklarda temizlik ve koruma çalışmaları yapıldı.

TURİSTLER İÇİN DİL DESTEĞİ VE KULAKLIK SİSTEMİ

Kulaklıklı sistem aracılığıyla, 23 farklı dilde bilgi alabilecekler. Kulaklıklar, ziyaretçilere camideki ibadet ortamını bozmadan sessiz bir ziyaret imkanı sağlayacak. Tarihi camiye turistik amaçla gelen yabancılardan alınacak giriş ücreti 25 Euro olarak belirlendi.

 

Yorumlar