Seçil Erzan davasında son durum: Evime gelip beni darp ettiler!

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, Seçil Erzan ve altı sanığın yargılandığı büyük dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasına ev sahipliği yapıyor. Duruşma, Erzan'ın çarpıcı ifadeleriyle başladı.

Google Haberlere Abone ol
Evime gelip beni darp ettiler!

Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşgul eden büyük dolandırıcılık davasının üçüncü duruşması, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Davanın ana sanığı Seçil Erzan ve altı şüpheli, 21 ünlü ismi dolandırdıkları iddiasıyla yargılanıyor. Duruşma, Erzan'ın ifadesiyle başladı ve onun dramatik sözleriyle devam etti.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun aktardığına göre, aralarında spor dünyasının tanınmış isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu ünlülerin dolandırıldığı iddia ediliyor. Davada, Seçil Erzan ve altı sanık hakkında toplamda 252 yıl hapis cezası isteniyor.

SEMİH KAYA TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada, bazı mağdurların yanı sıra futbolcu Semih Kaya tanık olarak yer aldı. Kaya, önceki duruşmada ifade verememişti.

Seçil Erzan, savunmasında MASAK raporları ve banka hareketlerinin incelenmesini talep etti. Erzan, "Bazı kişiler benden yüksek faizler aldı. Bunların bulunması gerekiyor" dedi.

Erzan, ifadesinde, "Nazlı Can'ın 'Ben Fırat'ı tanımıyorum' demesi gibi durumlar ortaya çıkmak zorunda" diyerek, olayın detaylarına dikkat çekti.

"BAGAJ AÇILDIĞINDA PARA KAPIŞILIYORDU"

Erzan, duruşmada yaşanan bir olayı aktararak, "Bagaj açıldığında para kapışılıyordu. Herkes doğruları söylesin; kim aldığını söylerse, gerçekleri ortaya çıkarırız" ifadelerini kullandı.

"EVİME GELİP DARP ETTİLER"

Erzan, kendisinin de mağdur olduğunu belirterek, "Benim evime gelip darp ettiler" dedi ve ekledi: "Bu para bende değil. Eğer Trabzonlu bir kadın olsaydım ve arkamda korumalar olsaydı, başıma bunlar gelmezdi."

İLK İKİ DURUŞMADAN NOTLAR

Önceki duruşmalarda da Erzan'ın gözyaşları içinde savunma yaptığı ve bazı detayları paylaştığı belirtildi. "Musa Köse'den aldığım para ve Ayhan Akman bana 330 bin dolar verdi" gibi ifadelerle durumun vahametini ortaya koydu.

BUSE TERİM'İN İFADESİ VE TEPKİSİ

Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı'nın da ifade verdiği duruşmada, bir sanık avukatının sorusu üzerine Terim, "Madem ki Seçil hanımın bunları yaptığına uyanmış, neden müvekkillerini uyarmamış?" diyerek tepki gösterdi.

SEÇİL ERZAN SORULARA CEVAP VERECEK

Bugünkü duruşmada, Erzan ve altı şüphelinin sorgusuna devam edildi ve müşteki ile tanıkların ifadeleri alındı.

Yorumlar