Atlasglobal kimin? Atlasglobal sahibi kim?

Atlasglobal kimin? Atlasglobal'ın sahibi kimdir? Atlasjet kimin? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından Google'da en çok arananlar arasındaki yerini koruyor. Peki, Atlasglobal'ın sahibi kim?

Google Haberlere Abone ol
Atlasglobal kimin? Atlasglobal sahibi kim?

Atlasglobal veya Atlasjet kimin? sorusunun yanıtı son zamanlarda iflas söylentileri ile gündeme gelen Atlasglobal hakkındaki bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Atlasglobal veya Atlasjet sahibi kim?

Geçtiğimiz yıl 26 Kasım tarihinde uçuşlarını askıya alan Atlasglobal 21 Aralık 2019 tarihinde Antalya, Londra, Bağdat, Tel-Aviv, Tahran ve Amsterdam seferleriyle yeniden uçuşlara başlamış ve operasyonlarını sürdüreceğini açıklamıştı. Ancak şirket ani bir kararla uçuşlarını yeniden durduduğunu açıkladı. Uçuşları durdurma kararının ardından Atlasglobal son uçuşunu İstanbul-Bağdat seferi ile tamamladı. 

ATLASGLOBAL VEYA ATLASJET KİMİN?

Öger Holding bünyesinde 2001 yılında Atlas adıyla kurulan şirket, Charter yani tarifesiz seferler yapmasıyla biliniyordu. Filosu Boeing 757 uçaklarından oluşan şirketin toplam 4 uçağı bulunurken 2004 yılında ortak olarak ETS Grubu geldi. Mevcut Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un kardeşi Murat Ersoy Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı, Tuncay Doğaner ise şirketin Genel Müdürlüğü'nü üstlendi. Atlas Havayolları, Temmuz 2004 yılında ise iç hatlarda uçuşa başladı.

Öger holdingin kalan hisseleri 1 Şubat 2006 tarihinde Murat Ersoy tarafından satın alındı. Havayolu şirketi iç hat, dış hat tarifeli uçuşlarının yanı sıra charter operasyonunu da sürdürüyordu. World Focus'tan kiralanan MD83 tipi uçak ile Atlas adına yapılan İstanbul Atatürk - Isparta seferinde 30 Kasım 2007 tarihindeki kaza yönetimin değişmesine sebep oldu.

Şirket yaşanan Mehmet ve Murat Ersoy kardeşlerin ayrıklarının ardından Atlasjet olan adını 2015 yılında adını AtlasGlobal olarak değiştirdi. Tekrar yoğun tarifeli dış hat noktalarına uçmaya başlayan şirket business class gibi uygulamaları ile kendi pazarını oluştururken iki yıl önce de ciddi bir türbülansa girmesine rağmen ayakta kalmayı başarmıştı.

Şirket girdiği mali zorluklar nedeniyle bu yıl iki kez uçuşlarını durdurmak zorunda kalırken ortada biletleri elinde uçamamış çok sayıda yolcunun yanı sıra maaşlarını ve tazminatlarını alamayan personel kalmıştı.

AtlasGlobal son dönemlerine kadar örnek ve iyi bir marka olarak öne çıkarken son zamanlarda atlatılamayan krizin etkileri, şirketin imajına ağır hasar verdi. Ne yazık ki 2020 Türk havacılığı için iyi başlamadı. Pegasus Havayolları'na ait uçağın düşmesi ve bir dönemin büyük markası AtlasGlobal'in batışı ile Türk havacılığı zor bir döneme girdi.

ATLASGLOBAL İFLAS MI ETTİ

Atlasglobal bugün tüm uçuş operasyonları durdurma kararını aldıktan sonra çalışanlarını genel merkeze davet etti.  Henüz resmi bir kaynaktan bilgilendirme gelmese de atlasglobal battı mı sorusu zaman ilerledikçe daha da çok konuşulmaya başlandı. Yaklaşık 2 ay öncede mali kriz yaşayan ve uçuşlarını belli bir süre durduran Atlasglobal, biletleri yolculara iade etmişti. Bugün resmi bir kaynaktan herhangi bir iflas açıklaması gelmesede biletlerin iade edilip edilmeyeceği ise bilinmezliğini koruyor.  

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ise ikiz kardeşi ile yollarını 2007'de ayırdıktan sonra ETS ve otelleri devralmıştı.

Yorumlar