AÖF yaz okulu online mı? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yaz Okulu online mı yüz yüze mi?

ATA AÖF yani diğer adıyla Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yaz Okulunun online mı yoksa yüz yüze mi olacağı bu yıl da yine merakla soruluyor. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli nedenlerle yapılan uygulamaların bu yıl da geçerli olup olmayacağı merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
AÖF yaz okulu online mı? Atatürk Üniversitesi?

Yaz okulu online mı yüz yüze mi? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) Yaz Okulu online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı öğrenciler tarafından merakla soruluyor. Uzaktan eğitim sistemine alışan birçok öğrenci için yüz yüze eğitim artık bir çeşit işkenceye dönüşüyor. Ancak bazı öğrenciler de yaz okulunun veya sınavların yüz yüze yapılmasını tercih ediyor. Peki, bu yıl durum nasıl? ATA AÖF yaz okulu online mı? 

AÖF YAZ OKULU ONLİNE MI?

ATA Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF), Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren bir açıköğretim fakültesidir. ATA AÖF, uzaktan eğitim yöntemleriyle öğrencilere lisans düzeyinde eğitim imkanı sunmaktadır.

ATA AÖF, öğrencilere çeşitli lisans programları ve ön lisans programları sunmaktadır. Bu programlar arasında işletme, kamu yönetimi, iktisat, halkla ilişkiler ve tanıtım gibi alanlar bulunmaktadır. Ayrıca ATA AÖF bünyesinde öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan İngilizce hazırlık programları da bulunmaktadır.

Atatürk Üniversitesi'nin normal örgün eğitim gören fakültelerinin yaz okuluyla ilgili olarak üniversiteden yapılan açıklamada şöyle denilmişti: 

Üniversitemizde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yapılacak olan Yaz Okulu uygulamasının;

1- Örgün öğretim yapılan Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi hariç, diğer akademik birimlerde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı akademik takvimi ve Atatürk Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak yapılması,

2- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Yürütülen Yaz Okulları Programları Uygulama Esas ve Usulleri”nde yer alan hükümlere bağlı olarak öğrencilerden ücret tahsil edilmesi ve öğretim elemanlarına ödenecek ücretlerin de bu usul ve esaslara göre belirlenmesi,

3- Eğitim-öğretim faaliyetlerinin yüz yüze yürütülmesi,

4- Üniversitemiz öğrencilerinin yaz okulunda Üniversitemiz ilgili birimlerinde açılan ders/derslerin başka bir yükseköğretim kurumundan alma taleplerine izin verilmemesi, açılamayan ders/leri başka bir yükseköğretim kurumundan alınması taleplerinin ise ilgili birimyönetim kurulları tarafından değerlendirilmesi,

5- Gerekli bilgilendirmenin Üniversitemiz internet sayfasında Yaz Okulu Bilgi Rehberi başlığı altında yayınlanması,

6- Sürecin takibi ve denetim iş ve işlemlerinin eğitimden sorumlu Rektör Yardımcısı tarafından yürütülmesi,

Üniversite senatosunun 12.05.2023 tarih ve 16 / 59 sayılı kararı ile uygun görülmüştür.

Normal şartlarda ATA AÖF, uzaktan eğitim sistemiyle çalışmaktadır. Öğrenciler ders materyallerine çevrimiçi platform üzerinden erişebilirler. Dersler, yazılı materyaller, video dersler, canlı dersler, etkileşimli sorular ve sınavlar şeklinde sunulmaktadır. Öğrenciler, kendi zamanlarına uygun olarak ders çalışabilir ve sınavlara girebilirler.

ATA AÖF'nin amacı, çalışan veya uzaktan eğitim imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilere esnek bir şekilde yükseköğrenim imkanı sunmaktır. Bu sayede öğrenciler, çalışma hayatlarına devam ederken lisans veya ön lisans derecesi elde edebilirler.

AÖF yaz okulunun da online olması bekleniyor. Zira bu konuda dekan yardımcısı tarafından Twitter'da yapılan açıklamada, "muhtemelen yüz yüze eğitim olacak" denilmişti.

İşte o açıklama:

ATA AÖF yaz okulu online mı? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yaz Okulu online mı yüz yüze mi?
Dekan Yardımcısı Gökhan Ömeroğlu'nun cevapları

 

Yorumlar