Trump ile dalga geçti: Beni de Başbakan olarak ata

ABD Başkanı Trump'ın Venezuela'da seçilmiş devlet başkanı yerine paralel devlet başkanı olarak Guadio'yu tanıdığını açıklaması Malezya'da alay konusu oldu. Malezya Savunma Bakanı Sabu Trump'a, "Beni de başbakan olarak atamanı bekliyorum" şeklinde seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Trump ile dalga geçti: Beni de Başbakan olarak ata

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Güneydoğu Asya Yenilik Güçlerinin (FORSEA) düzenlediği Demokrasi Festivali'nde konuşan Melazya Savunma Bakanı Muhammed Sabu Trump'ın Venezuela'daki muhalif lider Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasına yönelik, "Donald Trump'tan beni de başbakan olarak atamasını bekliyorum çünkü kendisi seçim olmadan kimi istiyorsa başbakan olarak seçebiliyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan konferansta konuşan Savunma Bakanı Muhammed Sabu, Venezuela'daki siyasi krize ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'a alaycı sözlerle eleştirilerde bulundu.

Muhammed, Trump'ın Venezuela'daki muhalif lider Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasına yönelik, "Donald Trump'tan beni de başbakan olarak atamasını bekliyorum çünkü kendisi seçim olmadan kimi istiyorsa başbakan olarak seçebiliyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarıyla salondakileri güldüren Muhammed, "Bizim başbakanımız da tehlikede çünkü ben Trump'a çok yakınım." sözleriyle kendisini dinleyen Başbakan Mahathir'i de güldürdü.

Yorumlar