Sri Lanka'da ölü sayısı 290'a çıktı, saldırıyı üstlenen yok

Sri Lanka'da ölü sayısı 290'a çıktı. Kimin gerçekleştirdiği henüz netleşmeyen bombalı saldırılarının ardından ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Olayın aydınlatılması için gözaltılar sürüyor. Bu kapsamda 24 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Sri Lanka'da ölü sayısı 290'a çıktı, saldırıyı üstlenen yok

Paskalya bayramını kutlayan Güney Asya’daki ada ülkesi Sri Lanka’nın başkenti Colombo ve Negombo şehrindeki 3 kilise ve 4 otelde, peş peşe patlamalar meydana geldi. Yerel medya, patlamaların Kochchikade, Katana ve Batticaloa'daki kiliselerde ve de Colombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.

ÖLENLERİN SAYISI YÜKSELİYOR

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 290'a yükseldi. Polis, 500'e yakın kişinin de yaralandığı saldırılarla bağlantılı oldukları şüphesiyle 24 kişiyi gözaltına alındı. Operasyonlarda 3 polis hayatını kaybetti. Şu ana kadar saldırıları üstlenen olmadı.

İSTİHBARAT BAŞBAKANA BİLGİ VERMEMİŞ

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, güvenlik güçlerinin, ülkesinde saldırılar düzenlenebileceğine dair istihbarat raporlarını neden görmezden geldiklerinin soruşturulması gerektiğini söyledi.

Ranil Wickremesinghe ne kendisinin ne de herhgangi bir bakanının böylesi bir istihbarattan haberi olmadığını belirtti, önceliklerinin saldırıların sorumlularının yakalanması olduğunu vurguladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR

Sri Lanka'da yerel saatle akşam 6'dan sabah 6'ya kadar tüm adada geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Ülkede sosyal medya ağlarına ve mesajlaşma uygulamalarına da kısıtlamalar getirildi. Facebook ve WhatsApp'ı da içeren karar, yanlış bilgi ve söylentilerin yayılmaması için alındı.

Cami ve iş yerine saldırı

Öte yandan Sri Lanka polisinin yaptığı açıklamaya göre, dün gece Kalutara kentindeki Müslümanlara ait iş yeri kundakladı, Puttalum kasabasındaki bir camiye ise molotofkokteylli saldırıda bulunuldu.

Polis saldırılar sonucunda herhangi bir hasar oluşup oluşmadığı hakkında bilgi vermedi.

Sri Lanka’da dün sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti.

Yorumlar

Ihsan abd nin işi dünyayı karıştıryor dinler arası savaş çıkaracak yahudi ellerini oğuşturacak
Ihsan saldırı abd nin işi açık niye dinler arası çatışma çıkaracak yeni zellandada cami burda kilise açık değilmi yahudide ellerini oğuşturacak