Asur Sitesi veya Asur Konutları kim tarafından yapıldı?

Asur sitesi depremde yıkılan binaların yer aldığı sitelerden biri oldu. Yeni ve depreme dayanıklı bir site olması duyan herkesi şaşırttı. Depremde yıkılan yeni binanın bulunduğu Asur Konutlarının kim veya hangi inşaat firması tarafından yapıldığı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
'Deprem yönetmeliğine uygun' denilen konut çöktü

Asur Konutları, Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonra meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki Elbistan depremine dayanmayarak yıkıldı. Konutları yapan şirketin satış ilanındaki açıklaması ise dikkatlerden kaçmadı. İlanda, binaların deprem yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığı, temelin depreme dayanıklı Radye Temel olduğu belirtildi. Peki, Asur Konutları kimin, kim tarafından yapıldı?

Malatya'nın Bostanbaşı mevkiinde 6 ay önce inşa edilen ve evlerinin satışının yapıldığı internet sitesinde "Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel" ifadeleri yer alan iki bloklu Asur Konutları projesi 10 ili vuran deprem sırasında yerle bir oldu.

Asur Konutları kimin, kim tarafından yapıldı
Asur Konutları kimin, kim tarafından yapıldı

 

Maraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Malatya'da da ağır hasara neden oldu.

Şehrin en yeni yerleşim yerlerinden Bostanbaşı mevkiinde 6 ay önce inşa edilen iki bloklu Asur Konutları projesi de depremde ağır hasar aldı. Bloklardan birinin çökme anı site sakinleri tarafından kaydedildi.

Asur Konutları kimin, kim tarafından yapıldı
Asur Konutları kimin, kim tarafından yapıldı

 

Yapımı bir yıl önce tamamlanan projenin satışının yapıldığı internet sitesinde "Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel" ifadeleri yer alıyor.

Asur Konutları, Bostancıbaşı'nda İshak İnşaat tarafından yapılmış.

Yorumlar