Arzu Cansever kimdir?

Arzu Cansever kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, hayat hikayesi nedir? Kendisinden 10 yaş büyük biriyle para karşılığında evlendirildikten sonra 14 yıl içinde 6 çocuk yapan Arzu Cansever, sonunda hayatını karartan bir muameleyle karşı karşıya kaldı. İşte Cansever hakkında merak edilenlerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Arzu Cansever kimdir?

Arzu Cansever hikayesiyle Paylaş Benimle programına konuk oluyor. Peki, Arzu Cansever kimdir, nerelidir, hikayesi nedir? İşte Arzu Cansever hakkında merak edilenlerden bazıları: 

Arzu Cansever kimdir?
Arzu Cansever

 

Aslen Yozgatlı olan Arzu Cansever henüz 14 yaşındayken ailesi tarafından, para karşılığında, zorla evlendirilmek istendi.

1986 yılında dünyaya gelen Arzu, kendisinden 10 yaş büyük biriyle evlendirildi.

Karşı çıkmasına rağmen bu evliliğe engel olamayan Arzu, hayatının zindana dönüştüğü serüvene mecburen razı oldu. 

Arzu Cansever kimdir?
Arzu Cansever, eşi tarafından vurulduktan sonra günlerce hastanede yattı.

 

Evliliği zindana dönüşen Arzu sonunda dayanamayarak ayrılmak istedi; ancak kocası buna müsaade etmedi.

Henüz 15 yaşında anne olan Arzu, şiddete daha fazla dayanamayarak ayrılmak isteyince eşinden beklemediği işkenceler ve saldırılar gördü.

Arzu Cansever kimdir?
Eşinin, "Daha çok acı çekmesi" için öldürmeyip yaralayarak bıraktığı Arzu, kocasının saldırısından sonra hayatına bir engelli olarak devam ediyor. Bacakları tamamen kopmuş, ellerini ise kullanamıyor.

 

Eşi, onu "Sen öldürmeyeceğim, hayatını zindana çevireceğim" diyerek hem kollarını hem de bacaklarını etkisiz hale getirmek üzere saldırı düzenledi.

Arzu, Paylaş Benimle programına, "Ben bunları yaşadım, başka kız çocukları bunları yaşamasın" demek için katıldığını söyledi.

Arzu acılı hayat hikayesini, "Bizim oralarda çocukluk 10 yaşına kadardır. 10 yaşına kadar saf temiz oyunlar oynardık. Sonrasında ise o masumiyeti kaybettik" şeklinde özetliyor.

Babasıyla ilişkisi sorulan Arzu, "Ben babamı hiç görmedim bana sarılıp öptüğünü, babam geldiğinde biz susup otururdu. Babam öyle çok şiddet uygulayan bir insan değildi. Kardeşlerimi de kimseyi kucağını alıp sevdiğini bilmem" diyor.

ARZU'NUN HİKAYESİ

Arzu Cansever olayı 21 Ekim 2014 tarihinde Yozgat'ın Taşköprü Mahallesi'nde meydana geldi.

14 yaşında evlendirildiği kocası Ahmet Boztaş, boşanmak isteyen Arzu'yu av tüveğiyle kollarından ve bacaklarından vurarak yaraladı. 6 çocuk annesi olan Arzu olay yerinde yere yığıldı, gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Daha sonra GATA Tıp Fakültesi'nde ameliyata alındı.

Tedavi sonrasında Arzu'nun bacakları kesilmiş, kolları ise kullanılamaz hale gelmişti.


 

Yorumlar