Ankara Valiliği ve Tanju Çolak'tan iki ayrı açıklama

Tanju Çolak gözaltına alındıktan sonra hakkında yapılan haberlerin tamamen asılsız olduğunu açıkladı. Ankara Valiliği ise Çolak'ın da gözaltına alındığı operasyonla ilgili açıklamasında, "kasten yaralama, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal, kişilerin huzur ve sükununu bozma, hakaret, nitelikli yağma, mala zarar verme, nitelikli dolandırıcılık, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırrın açıklanması, hürriyeti tahdit suçlarını işlemek" gibi suçlamaları gözaltı nedenleri arasında sayıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Valiliği ve Tanju Çolak'tan iki ayrı açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, yürütülen adli soruşturma kapsamında yapılan yargılamanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çolak'ın serbest bırakılmasından sonra Ankara Valiliği ile Tanju Çolak'tan iki farklı açıklama geldi. 

Ankara Valiliğinden konuşa ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yürütülen adli soruşturma kapsamında; Tanju Çolak, Erhan Toprak, Muhammed Ozan, Mehmet Yurdadoğ, Olcay Taş, Hamit Kurt, Erhan Koç, Özgür Aslaner, Levent Çiçek, Erkan Şenyurt; kasten yaralama, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal, kişilerin huzur ve sükununu bozma, hakaret, nitelikli yağma, mala zarar verme, nitelikli dolandırıcılık, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, görevi kötüye kullanma, göreve ilişkin sırrın açıklanması, hürriyeti tahdit suçlarını işledikleri şüphesiyle gözaltına alınmışlardır. Ayrıca, ev ve işyerlerinde yapılan aramada 17 adet tabanca, 356 adet fişek, 86 adet av tüfeği kartuşu ele geçirilmiştir. Yargılama neticesinde; Erhan Koç, Levent Çiçek, Erhan Toprak, Muhammed Ozan tutuklanmış, Tanju Çolak, Olcay Taş, Hamit Kurt, Özgür Aslaner adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Erman Alaş, Oktay Aktaş, İsmail Altınok ve Hakan Karaaslan ile ilgili adres tespit ve yakalama çalışmaları devam etmektedir.”

Tanju Çolak ise açıklamasında şunları söyledi: “Gözaltında geçirdiğim dört gün boyunca hakkımda yapılan tek gerçek haber İstanbul’daki ikametimden sabah 07.00 sıralarında gözaltına alınıp Ankara’ya getirilmiş olduğum bilgisidir. Gözaltına alındığım dört gün boyunca gerek şahsımı gerek yakın çevremi rencide edecek gerçekten uzak, hayal ürünü ortaya konan iddialar beni ve ailemi derinden yaralamıştır. Gerek beni bağrına basmış olan devlet büyüklerimin gerekse de sevgisini hiçbir zaman esirgememiş Türk halkının, ailemin ve dostlarımın bana yakıştıramayacağı, onlara karşı mahcubiyet yaratacak hiçbir eylem içerisinde yer almam mümkün değildir. 

Yapılan haberlerde hiç ilgim ve alakam olmadığı halde, bazı kişi ve gruplarla ilişkilendirildiğim gibi henüz Sorgu Hâkimliği’ne dahi çıkmamış iken bazı görsel ve yazılı medya organlarında tutuklandığım yönünde haberler verilmiş olmasını kamuoyu vicdanına bırakıyorum. Şu bilinmelidir ki aklın yolu olmadan adaleti uygulamak mümkün değildir, bu itibarla dosyam üzerinde gerek hukuki gerek vicdani sentezi yaparak hakkımda bu kararı veren Yüce Adalet’in saygın temsilcilerini de saygıyla anmak isterim. Gözaltına alındığım andan itibaren desteklerini ve hukuksal çabalarını esirgemeyen Avukat Alper Etikan ve Avukat Ertan Sütçü’ye de çok teşekkür ederim. 

Bugünden itibaren ülkesine, halkına, insanlarına karşı sevgi ve sorumluluk duyan, bunu hisseden ve hissettiren Tanju Çolak olarak yaşamaya devam edeceğim. Kamu vicdanında ve Yüce Türk Adaleti nezdinde en kısa süre içerisinde aklanacağı umudu ve dileğini taşırken, dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemin aydınlık yarınları için bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğimi ve bunu da bir görev olarak addettiğimi kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.

Yorumlar