Ankara-İstanbul arası yarım saat kısalıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, devam eden çalışmaların sona ermesiyle İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresinin yarım saat kısalacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara-İstanbul arası yarım saat kısalıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-İstanbul arasında işleyen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seyahati ile sürenin yarım saat kısalacağını açıkladı. Bakan Turan, Doğançay Ripajı, ile bu sürenin kısalacağını ve çalışmaların 3 aşamadan oluşacağını kaydetti.

İlk aşamanın 2020 yılında tamamlanacağını kaydeden Turan, 14 kilometre olan ripajın, ilk aşamasının tamamlanmasıyla 10 dakika diğer iki aşamanın tamamlanmasıyla birlikte seyahat süresinin yarım saat kısalacağını söyledi.

Turhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Ankara ile İstanbul arasındaki ulaşım süresini yaklaşık 30 dakika kısaltacak Doğançay Ripajı, 3 aşamadan oluşuyor. Güzergah uzunluğu 14 kilometre olan ripajın, ilk aşamasının 2020 yılı sonunda bitirilerek işletmeye alınması planlanıyor. Böylece Ankara ile İstanbul arasındaki seyahat süresinin, 10 dakika kısalması hedefleniyor."

"SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK"

Bakan Turhan, tünelin tüm aşamaları hizmete girdiğinde ise iki şehir arasındaki seyahat süresinin 4,5 saatten 4 saate düşeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar