Andropoz dizisinin çekildiği tatil köyü merak konusu oldu

Andropoz dizisi nerede çekiliyor, yeşilin ve mavinin buluştuğu bu muhteşem tatil beldesi ülkemizin hangi köşesinde yer alıyor? Dizinin çekimlerinin yapıldığı mekanın güzelliği, mavi denizi, yeşil doğası görenleri kendine hayran bırakırken merakla, "Andropoz nerede çekildi" sorusunu da sorduruyor.

Google Haberlere Abone ol
Andropoz dizisinin çekildiği tatil köyü nerede?

Andropoz dizisi nerede çekiliyor, çekimler nerede yapıldı, dizinin oyuncuları kim kimdir, isimleri nedir, Halit, Yusuf, Akya karakterlerini kim canlandırıyor? Türkiye'nin neresinde geçiyor, dizide kimler oynuyor, çekimleri nerede yapıldı soruları dizinin hayranlarınca merak ediliyor. Dizide Yusuf'un hastalığı nedir, kıl dönmesi hastalığına tutulan Yusuf'a sonunda ne oluyor, sahildeki evi satınalabiliyorlar mı? Öte yandan Mahmut Timuçin karakterini canlandıran oyuncu kimdir, sonunda ne oluyor, ölüyor mu? Netflix dizisi Andropoz'u izleyenlerin kafalarındaki bütün soru işaretlerine burada cevap bulmaya çalıştık. Diziden spoiler de var, ona göre okumanızı öneririz. Peki, Andropoz nerede çekildi, mavi denizi ve yeşil doğasıyla dikkatleri üzerine çeken bu cennet köşesi Türkiye'nin neresinde yer alıyor. Tatil beldesi olduğu her halinden anlaşılan bu güzel kasaba nerede bulunuyor?

Andropoz dizisinin detaylarına geçmeden önce Andropoz'un ne olduğuna bakalım isterseniz. Andropoz, tıbbi bir terim olmamakla birlikte erkeklerin yaşa bağlı olarak fiziksel gelişim süreçlerinde uğradıkları bir evredir. Kadınlara buna "menopoz" tanımlaması kullanılır. Ancak erkeklerin Andropoz süreciyle kadınların Menopoz süreçleri biraz farklılık gösterebiliyor. Erkeklerin Andropoz'a girmesiyle fiziksel olarak bazı değişiklikler yaşayabiliyor. Haliyle bu onların günlük hayatlarına da yansıyabiliyor. Dizideki Yusuf'un ve Halit'in başlarına gelenler de aslında tam olarak böyle bir şeydir. 

Andropoz dizisinin en önemli özelliği, normalde "taş fırın" erkeği lakabıyla ün yapan ve Netflix'in dünya görüşüne tamamen zıt bir kişiliği olan Tamer Karadağlı'nın ilk kez bu platformun dizilerinden birinde oynuyor olmasıdır. Hatta dizide öyle bir cinlik yapılmış ki sonunda bir şekilde Tamer Karadağlı ile "eşcinsellik" ifadeleri bir yerlerde buluşturulmuş. Her ne kadar sert mizaçlı, babacan bir karakteri oynuyor olsa da Netflix'in bütün yapımlarında yaptığı gibi yine kıyısından köşesinden "eşcinsellik" bulaştırılmış durumda. 

Başrollerinde Engin Günaydın, Tamer Karadağlı, Derya Karadaş'ın oynadığı dizinin nerede çekildiği merak ediliyor. Netflix orijinal dizilerinden olan "Andropoz" dizisinde bir aile babasının başına gelenler konu alınıyor.

Dizide hayatının dönüm noktasını yaşayan Yusuf isimli bir baba, yaşadığı hayatı sorgulamaya ve yeni bir sayfa açmaya karar verir.  Bu yeni sayfayı açmaya çalışırken istenmeyen çeşitli kazalara neden olacaktır. 

Andropoz nerede çekildi, oyuncuları kim?
Andropoz nerede çekildi, oyuncuları kim?

 

Eşi ve ailesi ondaki bu değişimi fark edinceye kadar aradan birçok yanlış anlaşılma durumları geçecektir.

Engin Günaydın'ın profesyonel oyuncu kabiliyetleri bu dizide de kendini gösteriyor. 

Dizide Yusuf'un (Engin Günaydın) yanısıra benzer sorunlar yaşayan eniştesi Halit (Tamer Karadağlı) aynı şekilde benzer sorunlar yaşıyor. 

Andropoz dizisi Neflix’te izleyici karşısına çıktı. İlk altı bölümü yayınlanan Andropoz dizisi oyuncuları ve konusu merak ediliyor. Dizide aile babası Yusuf'un başına gelenler anlatılıyor. 

Andropoz dizisi oyuncuları ve konusu merak ediliyor. Netflix’te izleyici karşısına çıkan Andropoz bugün yayınlandı. Dizi altı bölümden oluşuyor. Andropoz dizisi oyuncuları arasında Engin Günaydıni Derya Karadaş gibi isimler bulunuyor.

Andropoz dizisi oyuncuları arasında Engin Günaydın, Tamer Karadağlı, Derya Karadaş, Turgut Tunçalp, Gülçin Santırcıoğlu, Şebnem Hassanisoughi, Yuliia Sobol, Doğa Zeynep Doğuşlu gibi isimler yer alıyor.

Aile babası Yusuf, 50’sini geçince kafayı değişime takar. Saçını boyamakla başlayan bu masum değişim rüzgarının adrenalin dolu bir kasırgaya dönüşmesi ise fazla zaman almayacaktır.

Andropoz dizisinin çekimleri Muğla iline bağlı tatil beldesi Marmaris'in doğa harikası koylarında çekildi.

Dizinin en dikkat çeken karakterlerinden "İkizler" Ahu ve Asu (Merih ve Melissa Dilber) ise diziye renk katıyor. Ahu'nun Yusuf karakterinin başını belaya sokması, akabinde yaşanan komik olaylar, sonrasında Swetlena'nın ölümüne varan gelişmeler seyirciye heyecanlı anlar yaşatıyor. 

ANDROPOZ OYUNCULARI KİM KİMDİR?

Andropoz oyuncuları ve canlandırdıkları karakterler kimdir?

İşte oyuncular ve karakterleri: 

Yusuf - Engin Günaydın

Meryem - Derya Karadaş

Halit - Tamer Karadağlı

Fadime - Şebnem Hassanisou

Şahinde - Gülçin Santırcıoğlu

Ahu - Melissa Dilber

Asu - Merih Dilber

Velihan - Ergin Torun

Akya - Doğa Zeynep Doğuşlu

Mahmut Timuçin - Turgut Tunçalp

ANDROPOZ YUSUF - ENGİN GÜNAYDIN KİMDİR?

Andropoz dizisinin başrol oyuncusu Engin Günaydın kimdir, kaç yaşında, nerelidir? 

Türkiye onu senaryo ve yönetmenliğini Gürse Birsel'in yaptığı "Avrupa Yakası" dizisiyle tanıdı. Öncesinde "Bir Demet Tiyatro"da da rol alsa asıl ününü "Avrupa Yakası"nda yakaladı. Bu dizideki "Burhan Altıntop" karakteri dizi tarihinin en çok konuşulan ve toplumda en çok karşılık bulan bir tipleme olmuştu.

Bir Demet Tiyatro ile televizyon hayatına başlayan, Aşkım Aşkım ve Zaga'da daha geniş kitlelere kendini tanıtan Günaydın 2005 yılında Burhan Altıntop rolü ile Avrupa Yakası'nda patlama yaşar. Engin Günaydın, Garanti Bankası reklamında da oynadı. Engin Günaydın 2008 yılında Türk Ekonomi Bankası'nın reklam yüzü oldu, 2009'da da yeni reklamlarında oynadı.

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat'ın Erbaa ilçesinin Tanoba beldesinde doğdu. İlköğretimi Turhal'da, ortaöğrenimini Erbaa'da tamamlamıştır. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın'ı konservatuvara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı.[4] Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi, daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'na yatay geçiş yaptı.

Engin Günaydın 1996'da profesyonel olarak tiyatroya girmiş, Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara'da yaşadı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti.

Bir Demet Tiyatro"dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'la "Aşkım Aşkım" dizisinde Tarık Usta'yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz'un Yazgı'sıyla Ankara Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı.

ANDROPOZ MERYEM - DERYA KARADAŞ KİMDİR?

Andropoz dizisinde Yusuf'un iyi kalpli, sadık eşi Meryem karakterini Derya Karadaş oynuyor. Türkiye Derya Karadaş'ı "Yalan Dünya" dizisindeki rolleriyle hatırlıyor. Dizide barlarda çalışan konsomatris bir karakteri canlandırıyor. Şivesi ve konuşma tarzı onun dikkat çekmesini sağlamıştı. Peki, Derya Karadaş kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Derya Karadaş 4 Mayıs 1981 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Aslen Bingöllü olan Derya Karadaş, "Yalan Dünya"daki "Zerrin" karakteriyle ünlenmişti.

Yalan Dünya adlı dizide canlandırdığı Zerrin karakteriyle tanınmaktadır.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi konservatuvarında öğrenim görmüş olup aynı yerde eğitmenlik yapmaktadır.

Aynı zamanda TV8'de yayınlanan Komedi Türkiye adlı yarışmada oyuncu koçluğu yapmıştır. 2018 yılında senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı Jet Sosyete dizisinde Safiye karakterini ve 2020 yılında Netflix'te yayınlanan Bir Başkadır dizisinde Gülan karakterini canlandırmıştır.

2016 yılından bu yana kendisi gibi oyuncu olan Haki Biçici ile evlidir.

ANDROPOZ DİZİSİ nNEREDE ÇEKİLİYOR?

Şimdi gelelim asıl soruya Andrpoz dizisi nerede çekiliyor? Andrapoz dizisinin çekildiği Marmaris, Muğla'nın bir ilçesidir. Ege Bölgesinin hatta Türkiye'nin en güzel doğasına sahip tatil beldelerinden biridir. 

Marmaris, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir.

Dağların uzanış biçimi, denizlerdeki uzantıların oluşturduğu girintilerin şekli ilçeyi tam bir cennet köşesine çevirmiş durumda. 

Yazları serin denilebilecek bir hava kışları ise ılıman bir iklim hakim.

Andropoz nerede çekildi, oyuncuları kim, isimleri nedir, Andropoz nedir, ikizler kim
Andropoz dizisinin çekildiği yer olan Marmaris'in Türkiye haritasındaki konumu

 

Marmaris, batısında Datça Yarımadası ve Kerme Körfezi, kuzeyinde Ula, doğusunda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleri ile güneyinde Akdeniz ile çevrilidir.

Körfezin önünde kıyıya ince bir dille bağlı olan Adaköy, onun önünde Sedir Adası, Keçi Adası ve Güvercin Adası bulunur. Kentin en eski kısmı denize doğru uzanmış bir tepe üzerine kurulu olan Kale Mahallesidir.

Marmaris daha sonra eteklere doğru ve kıyı boyunda gelişmiştir. Hava ulaşımının yapıldığı Dalaman Havaalanı sadece bir saat uzaklıktadır. Rodos ise sadece 45 dakika uzaklıktadır.

Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede yazlar sıcak ve kurak, kış ayları ise nispeten ılık ve bol yağışlı geçer.

Dağların orografik konumu itibarıyla Marmaris, Türkiye'nin Rize'den sonra en bol yağış alan bölgelerindendir ve yıllık yağış miktarı 1200 mm'nin üzerindedir.

Kış aylarında şiddetli yağışlar yüzünden ilçede zaman zaman su baskınları ve sel görülebilir.

Kışın cephe sistemlerinin geçişleri esnasında oldukça sık oraj (şimşek-gökgürültüsü) görülür.

Mayıs - Eylül arası dönem pek yağış görülmez ve oldukça kurak geçer.

Denizin ılıman etkisinden ötürü kış aylarında çok nadiren don görülür.

Kar yağışı ise yüksek dağ yamaçlarında görülmekle beraber, kıyı kesimlere çok nadiren düşer.

Andropoz dizisi fragmanı:

 

Yorumlar