Andropoz İkizler Ahu ve Asu kim, gerçekte isimleri nedir?

Andropoz İkizler Ahu ve Asu kasabanın belalı ismi Mahmut Timuçin'in sıradışı kızlarını oynayan oyuncular kim, isimleri nedir? Diziyi izleyenlerin en çok dikkatini çeken karakterlerin başında Ahu ile Asu geliyor. Dizinin gariban karakteri Yusuf'u baştan çıkaran Mahmut'un kızları Ahu ve Asu kim?

Google Haberlere Abone ol
Andropoz İkizler Ahu ve Asu kim, gerçekte isimleri

Andropoz İkizler kimdir, isimleri nedir, Ahu ve Asu kim, gerçekte ikizler mi, iki karakteri canlandıran oyuncular kim, yoksa birbirine benzeyen iki oyuncu mu soruları dizinin seyircileri tarafından merakla izleniyor. Sıradışı hikayesiyle Netflix'te son günlerin en çok izlenen Türk dizileri arasında yer alan Andropoz'un yaramaz ikizlerini kimlerin canlandırdığı ve isimlerinin ne olduğu diziyi izleyen meraklı seyirci tarafından merak ediliyor. Psikopat bir anne ve babanın yerinde duramayan yaramaz ikizleri dizide Yusuf'un hayatını alt üst edecekti. Ahu'nun fettan güzelliğini kullanarak Yusuf'u baştan çıkarması, onu evine davet etmesi ve sonrasında yaşanan enteresan olaylar diziye renk katıyor. Peki, Andropoz İkizler kim, isimleri nedir, Ahu ve Asu karakterlerini kim canlandırıyor, gerçek hayatta da kardeşler mi?

Başrollerinde Engin Günaydın, Tamer Karadağlı gibi isimlerin oynadığı Netflix orijinal dizisi Andropoz'un en çok dikkat çeken isimleri ikizler Ahu ve Asu Timuçin karakterleri oluyor. Şahinde ve Mahmut Timuçin çiftinin bekar ve müzmin kızları olan Ahu ile Asu, kasabanın güzel ve bir o kadar da tehlikeli iki kızıdır. Kızlar, gözlerine kestirdikleri erkekleri tavlıyor, sonrasında ise babalarının hışmına bırakıyorlar. Kızlarına ilgi duyan erkekleri tek tek yakalyarak tartaklayan belalı baba Mahmut Timuçin'in en son kurbanı Yusuf Tuhafiyenin sahibi oluyor. 

Andropoz İkizler Ahu ve Asu kimdir
Andropoz İkizler Ahu ve Asu kimdir

 

İkizlerin iç giyim almak için uğradıkları Yusuf, Ahu'nun kötü tuzağına düşüyor. Kızının Yusuf ile olan ilişkisini öğrenen baba ise onun peşine düşüyor. Tabii ki bu amansız takibin sonu çok kötü bitiyor. Hatta bir cinayetle sonuçlanıyor diyebiliriz. Ancak ölen kişi Yusuf değil sürpriz bir isim oluyor. Tabii kii onun da ölümü Mahmut'un ölüm fermanı oluyor. 

İkizlerden Ahu, Yusuf'tan hoşlanır. Onu bir gece kardeşiyle yalnız yaşadıkları şato benzeri evlerine çağırırlar. Asu'nun bütün itirazlarına rağmen Ahu, Yusuf'la oynamaktan geri durmaz. Yusuf ise biraz da hayatındaki değişimin verdiği rüzgarla başlarda pek yanaşmasa da sonunda kendini Ahu ile Asu'nun evinde bulur. Ahu burada Yusuf'la oynamaya başlarken bir anda kasabanın belalı isimlerinden babaları Mahmut Timuçin ve Rus sevgilisi çıkıp gelirler. 

Yusuf tehlikeyi anında farkederek evden kaçmaya başlar. Mahmut da Yusuf'un peşine düşer. Bu kovalamacanın sonu ikisi için de kötü biter. 

ANDROPOZ İKİZLER AHU VE ASU KİMDİR?

Şimdi gelelim bu konunu asıl sorusuna: Andropoz dizisinin ikizleri Ahu ve Asu kimdir? Dizide "ikizler" oynayan oyuncular gerçekte de ikiz kardeşlerdir. Ahu ve Asu karakterini canlandıran ikizler Merih ve Melissa Dilber isimli ikizlerdir. Peki, Merih Dilber kim, Melissa Dilber kimdir?

MELİSSA DİLBER KİMDİR?

Andropoz dizisinin "Ahu"su Melissa Dilber 7 Ekim 1997 tarihinde Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji Mezunu’dur. Mezuniyetin ardından, Amerika New York’a taşınmış, New York’ta Stella Adler Studio of Acting’de 3 sene oyunculuk eğitimi almıştır. Daha sonra yine New York’ta Biz Bırakınca gibi özgün oyunlardan Martı gibi klasiklere kadar bir çok farklı tiyatro oyununda sahne almıştır.

Andropoz İkizler Ahu ve Asu kimdir
Andropoz İkizler Ahu ve Asu kimdir

 

John Gould Rubin gibi tiyatro yönetmenleri ile çalışan Dilber, Anthony Zerbe’den kişisel oyuncu koçluğu almıştır. Merih Dilber isminde bir ikiz kardeşi vardır. Kız kardeşi ile beraber, Ayna isimli bir kısa filmin senaryosunu yazmıştır. Kısa filmin yapımcı ve yönetmenlik görevini Gizem Soysaldı üstlenmiştir. Ayna adlı kısa filmde güzel oyuncu ise Deniz karakteri için kamera karşısına geçmiştir.

2021 yılında Emmy ödüllü kast direktörü Louise Kiely tarafından ikiz kardeşi Merih ile oyuncu kastına dahil edilmiştir. Belfast’ta çekimleri gerçekleşen Wrecked adlı dizi ve Andropoz isimli dizilerin oyuncu kadrosunda yer almıştır. Dizi de ikiz kardeşi Merih Dilber’in yanı sıra, Engin Günaydın, Tamer Karadağlı, Derya Karadaş, Turgut Tunçalp, Gülçin Santırcıoğlu, Şebnem Hassanisoughi, Doğa Zeynep Doğuşlu ve Ergin Torun gibi bir çok usta oyuncu da rol almıştır.

MERİH DİLBER KİMDİR?

Andropoz dizisinin "Asu"su Merih Dilber de ablasıyla aynı doğum tarihine sahiptir. Kendisi de ablası gibi TED Ankara'dan mezun oldu. 

Eğitimini New York Stella Adler Studio of Acting’te tamamlamıştır. 

Merih Dilber terazi burcudur. Andropoz ve Wreck dizisinde rol almıştır. Ayrıca Ayna isimli kısa filmde rol almıştır. Instagram’da merih_meymi ismiyle paylaşımlarına devam eden Merih Dilber’in bu mecrada 589 takipçisi bulunmaktadır.

Kariyerine Gaye Sökmen ajansına bağlı olarak devam etmektedir. Yaşamını İstanbul, Londra ve New York arasında sürdürmektedir. Melissa isminde bir ikiz kız kardeşi bulunmaktadır. Yoga ve pilatese ilgilidir. Dans etmeyi sevmektedir. 

"Andropoz"un ikizleri Ahu ve Asu'nun dizideki en önemli özelliklerinden bir diğeri çok iyi spor eğitimi almış ve kendilerini tehlikelere karşı savunabiliyor olmalarıdır. Zira, evlerine baskına gelen iki Rus'u tekme tokat döverek evin dışına atabilmişlerdi. 

Bir diğer özellikleri ise annelerine inanarak babalarının ölümüne giden süreçte babalarını yalnız bırakmalarıdır. 

 

Yorumlar