Anadolu Ajansı 97 yaşında

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: - "Basın-yayın organları, bugün de toplumların vazgeçilmezleridir. Doğru ve hızlı haber vermek, bir milletin gelişimi için elzemdir. Bu iş aynı zamanda bir insanlık görevi ve vicdan meselesidir. Anadolu Ajansı bugün bu bahsettiğimiz işleri, dünyanın en ileri teknolojisi ile etik kurallara bağlı kalarak başarıyla yerine getirmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı 97 yaşında

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, basın-yayın organlarının toplumlar için vazgeçilmez olduğunu belirterek, "Doğru ve hızlı haber vermek, bir milletin gelişimi için elzemdir. Bu iş aynı zamanda bir insanlık görevi ve vicdan meselesidir. Anadolu Ajansı (AA) bugün bu bahsettiğimiz işleri, dünyanın en ileri teknolojisi ile etik kurallara bağlı kalarak başarıyla yerine getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, AA'nın kuruluşunun 97'nci yılı dolayısıyla AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'ya kutlama mesajı gönderdi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihine tanıklık etmiş, halkın doğru ve hızlı haber alma hakkını kullanmasını sağlayan AA'nın 97'nci yaşını büyük bir gururla kutladıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "6 Nisan 1920'de başlayan bu güzel yolculuk, bugün dünyanın en gelişmiş haber kurumlarından birisi haline gelen AA'nın emek ve onur dolu mazisini yansıtıyor. Kurumun tarihi bölümüne yazdığınız 'Anadolu Ajansı, TBMM'nin çıkardığı ilk yasaları duyurdu. Milli Mücadele'nin ve Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasına, Cumhuriyet devrimlerine tanıklık etti. İstanbul'un 16 Mart 1920'de resmen işgali ve Meclis-i Mebusan'ın kapanması üzerine Mustafa Kemal Paşa, Ankara'da toplanacak Meclis için seçim yapılmasını illere bildirdi' ifadeleri gözlerimizi dolduruyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı geçmişinin en önemli kayda geçiricisi olduğunu ve tüm gelişmeleri geniş kitlelere aktardığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu nedenle AA'nın sıradan bir kurum olmadığının altını çizdi.

Hisarcıklıoğlu, AA'yı "Cumhuriyet'in en temel demirbaşlarından" olarak nitelendirerek, şunları kaydetti:

"Sürekli savaş halinde, dış dünyadan habersiz kalmış bir halkı ülke ve dünya olaylarından haberdar etmek, Kurtuluş Savaşı'mızın en önemli noktalarından birisiydi. Bazı yabancı ve İstanbul gazetelerinin, teslimiyetçi tutumlarıyla mücadele etmek gerekiyordu. AA, aynı zamanda bunu başardı. Basın-yayın organları, bugün de toplumların vazgeçilmezleridir. Doğru ve hızlı haber vermek, bir milletin gelişimi için elzemdir. Bu iş aynı zamanda bir insanlık görevi ve vicdan meselesidir. AA, bugün bu bahsettiğimiz işleri, dünyanın en ileri teknolojisi ile etik kurallara bağlı kalarak başarıyla yerine getirmektedir. Bu duygu düşüncelerle, Kurumunuzun 97'nci yaşını kutlar, şahsınız başta olmak üzere bütün çalışanlarınıza da emekleri için teşekkür ederim. Nice başarılı yıllara."

Yorumlar