Amerikalı Ticaret Bakanı: Korona Virüsü ABD ekonomisine olumlu etki yapacak

Bütün dünya Çin'de meydana gelen koronavirüsü nedeniyle diken üstündeyken Amerikan hükümet üyelerinden Ticaret Bakanı'nın sarf ettiği sözleri duyanları hayretler içerisinde bıraktı. Amerikalı bakan, virüsün ABD ekonomisine olumlu etki yapacağını belirterek herkesi şoke etti.

Google Haberlere Abone ol
Virüs Amerikan ekonomisine iyi gelirmiş!

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle bütün dünyayı büyük bir tedirginlik sarmışken Amerikan hükümetinden gelen açıklama herkesi şoke etti. ABD Ticaret Bakanı, Çin'deki virüsün kendi ekonomilerine olumlu sonuçlara vesile olacağını belirterek bütün dünyayı şoke etti. Amerikalılar bile bakanın bu sözlerini "utanç verici" olarak değerlendirirken, bakandan herhangi bir özür henüz gelmedi.

Fox News’a konuşan Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Çin’deki coronovirüs salgınının ABD ekonomisine yarayacağını söyledi.

Sunucunun “Öldürücü virüsün Çin ekonomisini sekteye uğratacağını düşünüyor musunuz” sorusu üzerine şu skandal açıklamada bulundu: 

“Her Amerikalının kalbi Koronavirüs kurbanları için atmalı, o yüzden çok makus ve kötücül bir hastalık üzerinden zafer kutlaması konuşması yapmak istemiyorum” karşılığını veren Ross, ardından şöyle devam etti:“İş dünyası, tedarik zincirlerini yeniden gözden geçirirken Koronavirüsü değerlendirmek zorunda kalacak. Bu, insanların hesaba katmak zorunda olduğu yeni bir risk etkeni. Dolayısıyla bunun istihdamın – bazısı ABD’ye bazısı Meksika’ya olmak üzere- Kuzey Amerika’ya geri dönmesine yardımcı olacağını düşünüyorum.”

Yorumlar