Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 6 küçülecek

Küresel ekonomik gelişmelere paralel olarak Almanya ekonomisinin de bu yıl yüzde 6 oranında daralabileceği öngörülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 6 küçülecek

Almanya'nın önemli ekonomi ve düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Başkanı Clemens Fuest, Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kriziyle mücadele ederken yüzde 6’ya kadar küçülebileceğini bildirdi.

Fuest, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs sonrası Alman ekonomisinin büyümesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fuest, Alman ekonomisinin bu yıl Kovid-19 kriziyle mücadele ederken yüzde 6’ya kadar küçülebileceğini belirtti.

Ifo Başkanı Clemens Fuest, "Olayların ilerleyişi büyük ölçüde salgının nasıl gelişme göstereceğine bağlı olduğunu belirterek, "Resesyonun ne kadar derin olacağına ilişkin tahminler şu anda son derece yüksek bir belirsizliğe sahip. Bu nedenle farklı senaryoları dikkate almak gerekir. İfo'nun sanayi üretiminde sadece küçük düşüşleri hesaba kattığı bir senaryoya göre, Alman ekonomisi 2020’de yüzde 1,5 daralabilir. Üretimde daha fazla kesintiyi hesaba katan ikinci senaryoda, ekonomi yüzde 6 daralabilir. “değerlendirmesinde bulundu.

Fuest, Ifo’nun aralık ayında yaptığı son tahmininde Alman ekonomisininde bu yıl için yüzde 1,1 büyüme beklediğini hatırlatarak, “Hem belirsizlik hem de aşağı yönlü riskler çok yüksek. Kimse virüsten dolayı iptal ve kapanışların ekonomik etkisini tam olarak bilmiyor.” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar