Ali Ufki Bey’in eserleri Berlin’de seslendirildi

Berlin Yunus Emre Enstitüsü, Polonya Enstitüsü ile "Ali Ufki Bey - Kültürlerarası bir konser" etkinliği düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Ali Ufki Bey’in eserleri Berlin’de seslendirildi
Almanya'nın başkenti Berlin'de Osmanlı müziğine önemli katkılarda bulunan Leh asıllı müzisyen Ali Ufki Bey’in eserleri seslendirildi.

Berlin Yunus Emre Enstitüsü ve Polonya Enstitüsü tarafından Kronenstrasse’deki salonda düzenlenen "Ali Ufki Bey-Kültürlerarası bir Konser" etkinliğine çok sayıda sanatsever katıldı.
Etkinlikte Ali Ufki Bey'in eserleri Alman, Türk ve Polonyalı müzisyenler tarafından icra edildi.
Berlin Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Faruk Akyol, Avrupa Kültür Merkezleri derneğince düzenlenen kültür günleri kapsamında Berlin Yunus Emre Enstitüsünün Polonya Enstitüsü ile birlikte Leh asıllı müzisyen ve mütercim Ali Ufki Bey’in eserlerinden oluşan bir konser organize ettiğini belirtti.

Akyol, bu tür programları gelecek yıllarda da farklı kültür merkezleri ile tekrarlayacaklarını ifade etti.
Yunus Emre Enstitüsünün Berlin'de farklı kategorilerde etkinlikler yaptığını belirten Akyol, "Elbette bazı sıkıntılar var. Siyasi durumlar bizi de ister istemez etkiliyor." dedi.

Bunun insanların bakışlarına da yansıdığını ve bazı zorluklar yaşadıklarını belirten Akyol, ancak bunların üstesinden gelebileceklerini kaydetti.

"Alman ortaklarımız bize destek veriyor." diyen Akyol, ancak sergi salonu bulma gibi bazı konularda sıkıntı çektiklerini, buna rağmen alternatif yerler üreterek bu sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yorumlar