“Albüm“ filmi ekibine “Saraybosna'nın kalbi“ ödülü

Saraybosna Film Festivali'nde “Albüm“ filmi ekibine “Saraybosna'nın kalbi“ ödülü verildi.

Google Haberlere Abone ol
“Albüm“ filmi ekibine “Saraybosna'nın kalbi“ ödülü
Avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen ve bu yıl 22'ncisi düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nde, en iyi uzun metrajlı film seçilerek "Saraybosna'nın Kalbi" Ödülü'ne layık görülen "Albüm" isimli Türk filminin ekibi, ödül almaktan mutlu.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Ulusal Tiyatro'da düzenlenen ödül töreninin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan filmin yönetmeni Mehmet Can Mertoğlu, ekip olarak son derece mutlu olduklarını belirterek, "Saraybosna Film Festivali, bölgede en önemli festivallerden biri. En büyük ödülü almaktan kıvançlıyız." ifadelerini kullandı.

Filmle ilgili son derece olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Mertoğlu, filmin farklı coğrafyalara da ulaşması temennisinde bulundu.

Filmin yapımcısı Yoel Meranda da bu ödülü almalarının kendileri için son derece anlamlı olduğunu vurgulayarak, "Bu ödülü en sevdiğimiz yönetmenlerden biri olan Elya Süleyman'ın elinden almak gerçekten çok anlamlıydı." dedi.

"Şahane bir film"

Filmin oyuncularından Şebnem Bozoklu ise ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Çok seviyordum filmi ama ben oynadığım için değil. Seyirci olarak çok sevdim filmi. Mertoğlu'nun çok iyi bir yönetmen olacağını düşünüyorum. Bu, ilk filmi. Şahane bir film." diye konuştu.

Juri üyelerinin filmi takdir etmesinden dolayı gururlu hissettiklerini söyleyen Bozoklu, Saraybosna'da bulunmaktan da ayrıca keyif aldığını sözlerine ekledi.

Filmin oyuncularından Murat Kılıç da Türkiye'ye "hiç uzak olmayan" Bosna Hersek'te yapılan bu festivalde, kendilerini uzakta hissetmediklerini aktararak, "İşlerini çok takdir ettiğimiz juriden böyle bir ödül almak bizim için son derece onurlu. Türkiye'nin adını duyurmak ise bambaşka bir duygu." dedi.

22. Saraybosna Film Festivali'nde, "A Mere Breath" en iyi belgesel, "Transition" ise en iyi kısa film seçilerek "Saraybosna'nın Kalbi" Ödülü'ne layık görüldü.

En iyi erkek oyuncu dalında ödülü "Dogs" filmindeki rolüyle Gheorge Visu alırken, en iyi kadın oyuncu ise "Godless" filmindeki rolüyle İrena İvanova seçildi. Juri Özel Ödülü ise Ralitza Petrova'nın yönettiği Bulgaristan yapımı "Godless" filmine verildi.

Saraybosna'da savaşın izlerini unutturmak için 22 önce düzenlenmeye başlayan festivalde bu yıl 220'den fazla film gösterildi. Festivali 100 binden fazla kişi ziyaret etti.

Yorumlar