"Albüm", 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yarışacak

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'nun ilk uzun metrajlı filmi "Albüm", 19-25 Eylül'de gerçekleşecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde...

Google Haberlere Abone ol
"Albüm", 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yarışacak

İSTANBUL (AA) - Yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'nun ilk uzun metrajlı filmi "Albüm", 19-25 Eylül'de gerçekleşecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yarışacak.

Mertoğlu'nun senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği, Şebnem Bozoklu ile Murat Kılıç'ın başrollerini paylaştığı film, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Eurimages, Romanya Sinema Merkezi ve Post Prodüksiyon şirketi Melodika tarafından desteklendi.

Dünya prömiyerini, 69. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren "Albüm", festivalin "Eleştirmenlerin Haftası" bölümünde yarışmaya hak kazanan yedi filmden biri olurken, "France 4 Yenilikçilik Ödülü"ne layık görüldü.

Son olarak 22. Saraybosna Film Festivali'nde "Saraybosna'nın Kalbi En İyi Film Ödülü"nün yanı sıra "Cineuropa En İyi Film" ile "CICAE En İyi Film" ödüllerini kazanan film, 33. Kudüs Film Festivali'nde "FIPRESCI En İyi İlk Film Ödülü"nü kazandı.

"Albüm", 19-25 Eylül'de gerçekleşecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yarışacak.

Evlat edindiğini gizlemeye çalışan bir çiftin hikayesini mizahi bir dille anlatan filmin çekimleri ağırlıklı olarak Antalya ve Kayseri'de gerçekleştirildi.

Yorumlar