AK Parti MKYK toplantısı

- Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal: (1) - "(AK Parti teşkilatlarındaki istifalar) Bu istifalar normal, 15 yıl içerisinde AK Parti'nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Sadece şu kadarını söyleyeyim, AK Parti son iki yıl içerisinde 200'e yakın ilçe başkanını değiştirmiştir, yine 20'ye yakın il başkanını değiştirmiştir. Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır. Buradan birilerinin başka anlamlar çıkarması da doğru değildir" - "Bir il başkanımızın görev değişikliği sonucu o il başkanımızla ilgili herhangi bir şekilde bir disiplin suçu ya da bir itham asla söz konusu değil"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti MKYK toplantısı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti teşkilatlarındaki istifalara ilişkin, "Bu istifalar normal, 15 yıl içerisinde AK Parti'nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Sadece şu kadarını söyleyeyim. AK Parti son iki yıl içerisinde 200'e yakın ilçe başkanını değiştirmiştir, yine 20'ye yakın il başkanını değiştirmiştir. Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır. Buradan birilerinin başka anlamlar çıkarması da doğru değildir." dedi.

Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

Toplantıda iç ve dış siyasi, ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmeler yapıldığını dile getiren Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın gelişmeleri değerlendirdiklerini, MKYK'ya bu çerçevede bilgi sunduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 26 Ağustos 2017 Malazgirt kutlamalarının gerçekleştirileceğini anımsatan Ünal, "Bu kutlamalar tarihsel hafızamız açısından, tarih bilinci açısından son derece kıymetli. Çünkü milletler aidiyetleri, ortak değerleri ve tarihsel şuurlarıyla varlıklarını geleceğe taşıyabilirler. O yüzden tıpkı Çanakkale gibi... Çanakkale'nin Türk tarihindeki yeri ne kadar önemli ve kıymetliyse aynı şekilde Malazgirt de bu toprakların bize vatan olmasında çok büyük bir öneme, kıymete haiz." diye konuştu.

Kutlamaların Türkiye'nin dört bir tarafından katılımla gerçekleştirileceğini ifade eden Ünal, tüm vatandaşları kutlamalara davet etti.

- "Yüzde 48,6'yı anlamak adına bir çalışma yürütüyoruz"

Ünal, 16 Nisan 2017 halk oylaması sonuçları üzerine Siyasi Hukuki İşler ve Ar-Ge Başkanlıklarınca yürütülen bir çalışmanın bugün MKYK'ya sunulmasının söz konusu olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Biz aynı şeyi 2010 halk oylamasından sonra da yapmıştık. Yani o dönemde yüzde 42'yi anlamak için çok ciddi, hem bir saha araştırması hem de derinlemesine mülakatlarla yüzde 42'yi anlamak adına bir çalışma yapmıştık. Şimdi de aynı şekilde 80 milyonu kucaklayan bir merkez parti olarak yüzde 48,6'yı anlamak adına bir çalışma yürütüyoruz. Bu çerçevede Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığımızın bir sunumu ve Ar-Ge Başkanlığımızın da bir sunumu oldu."

Kongre sürecinin devam ettiğini ve tüm siyasi partilerin kongre sürecinde yaşadığı normal değişikliklerin yaşandığını belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstifa eden il başkanlarımız oldu, istişare yoluyla istifa yolunu tercih ettiler. Bu arkadaşlarımızın hepsi onurlu bir şekilde görevlerini yapmışlardır. Özellikle karşılıklı yapılan görüşmelerde bu kararı kendileri almıştır. Bu arkadaşlarımız zor bir süreçte, 15 Temmuz gibi bir süreçte illerinde il başkanlığı yapmış, başarıyla bu süreci tamamlamışlardır. Bu arkadaşlarımıza da buradan teşekkür ediyoruz. Şurası bilinmelidir ki bu istifalar normal, 15 yıl içerisinde AK Parti'nin yenilenme ve bayrak değişimi sürecinin bir parçasıdır. Sadece şu kadarını söyleyeyim, AK Parti son iki yıl içerisinde 200'e yakın ilçe başkanını değiştirmiştir, yine 20'ye yakın il başkanını değiştirmiştir. Bu bir nöbet değişimi ve bayrak yarışıdır. Buradan birilerinin başka anlamlar çıkarması da doğru değildir."

Bir soru üzerine, 12 il başkanının değiştiğini ifade eden Ünal, "İstişareler devam ediyor. Dediğim gibi bu bir teşkilatlarda nöbet değişimi ve yenilenme sürecinin bir parçası. Siyasi partiler kongre sürecinde bu tür değişiklikler ve yenilenmeler yaşarlar." dedi.

Son iki yılda parti teşkilatlarında yapılan değişikliklere ilişkin bilgi veren Ünal, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte de istişare yoluyla AK Parti kendi iç disiplini olan ve kendi iç disiplini içerisinde görev değişikliklerini sözünü ettiğimiz istişare kanalıyla sürdüren ve bu arkadaşlarımızın da bugün burada il başkanı olarak görev yapan bu arkadaşlarımız yarın başka bir yerde başka görevleri alacaklardır. Dediğim gibi... Biz her birimiz AK Parti hikayesinde bir nefer olarak her zaman çalıştık. Ben de AK Parti'de değişik kademelerde görev aldım ve bundan sonra bir nefer olarak AK Parti'de değişik kademelerde görev almaya devam edeceğiz. Yani bir il başkanımızın görev değişikliği sonucu o il başkanımızla ilgili herhangi bir şekilde bir disiplin suçu ya da bir itham asla söz konusu değil. Dediğim gibi bunlar bir nöbet değişikliğidir. Önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek."

(Sürecek)

Yorumlar