AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi

- Cumhurbaşkanı Erdoğan (2): - "Ama bizim bir derdimiz var, sadece başkanlığı almayacağız. Aynı zamanda da parlamentonun kahir ekseriyetini de AK Parti olarak bizim almamız, 'Cumhurun İttifakı' olarak bizim almamız gerekiyor. Cumhur İttifakı, parlamentoda önemli, bunu başarmamız lazım ve kahir ekseriyetiyle başarmamız lazım ki birilerine, özellikle de bu ana muhalefete ve terör destekli olan malum partiye, bunlara gerekli dersi inşallah 24 Haziran'da vereceğiz" - "Önce Marmaray, sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve nihayet Avrasya Tüneli'yle iki kıtayı denizin altından ve üstünden birbiriyle üç kez daha buluşturduk. Şöyle bir özellik daha var; Biz, Fatih'in torunlarıyız. Fatih gemileri, kadırgaları karadan yürüttü. Biz de ahdettik, dedemiz Fatih gemileri, kadırgaları karadan yürüttüğüne göre biz de ondan ilham alarak 'Denizin altından Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'nden de otomobilleri yürütmekte kararlıyız' dedik ve bunu başardık" - "3. Havalimanının ilk etabını, inşallah 29 Ekim'de hizmete alıyoruz. Yılda 90 milyon insanın taşınacağı 3. Havalimanıyla dünyada ilklerin arasına giriyoruz. İnşallah 2023'te bu rakam 150 milyona çıkacak yılda. Orada belki de bir numara olacağız. Çünkü biz ilklerin partisiyiz, ilklerin iktidarıyız. Bize de bu yakışır, bunu yapmamız lazım"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin, "Ama bizim bir derdimiz var, sadece başkanlığı almayacağız. Aynı zamanda da parlamentonun kahir ekseriyetini de AK Parti olarak bizim almamız, 'Cumhurun İttifakı' olarak bizim almamız gerekiyor. Cumhur İttifakı, parlamentoda önemli, bunu başarmamız lazım ve kahir ekseriyetiyle başarmamız lazım ki birilerine, özellikle de bu ana muhalefete ve terör destekli olan malum partiye, bunlara gerekli dersi inşallah 24 Haziran'da vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, 15 yılda, mal paylaşımından istihdama şiddetten korunmadan, doğum desteklerine kadar her alanda kadınlara yaptıkları hizmetleri anlatmakla bitiremeyeceklerini belirterek, kadınları siyasette daha etkili, katılımcı, daha yüksek oranlarda temsil edilir şekilde parlamentoda görmek istediklerini vurguladı.

- "Sadece başkanlığı değil parlamentonun kahir ekseriyetini almamız lazım"

Kadınları 24 Haziran'daki genel seçimlerde ve gelecek yıl yapılacak seçimlerde AK Parti'de daha aktif bir şekilde yer almaya davet eden Erdoğan, "İstanbul, sadece gönlümüzün baş köşesinde yer almakta kalmıyor. Aynı zamanda hizmetlerimizden en büyük payı da İstanbul alıyor. Önce Marmaray, sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve nihayet Avrasya Tüneli'yle iki kıtayı denizin altından ve üstünden birbiriyle üç kez daha buluşturduk. Şöyle bir özellik daha var; Biz, Fatih'in torunlarıyız. Fatih gemileri, kadırgaları karadan yürüttü. Biz de ahdettik, dedemiz Fatih gemileri, kadırgaları karadan yürüttüğüne göre biz de ondan ilham alarak 'Denizin altından Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'nden de otomobilleri yürütmekte kararlıyız' dedik ve bunu başardık." diye konuştu.

Yurt dışından gelen birçok liderin bunları gördüğü zaman "Siz bunları nasıl başardınız?" diye sorduklarını aktaran Erdoğan, "Ama bizim bir derdimiz var, sadece başkanlığı almayacağız. Aynı zamanda da parlamentonun kahir ekseriyetini de AK Parti olarak bizim almamız, 'Cumhurun İttifakı' olarak bizim almamız gerekiyor. Cumhur İttifakı, parlamentoda önemli, bunun başarmamız lazım ve kahir ekseriyetiyle başarmamız lazım ki birilerine özellikle de bu ana muhalefete ve terör destekli olan malum partiye, bunlara gerekli dersi inşallah 24 Haziran'da vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'u Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya'ya yüksek hızlı trenle bağladıklarını hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin geçmişinde yüksek hızlı tren diye bir şey olmadığını belirtti.

- "Türkiye'yi doğudan batıya yüksek hızlı trenle kuşatacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi en doğudan en batıya yüksek hızlı trenle kuşatacaklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"3. Havalimanının, ilk etabını inşallah 29 Ekim'de hizmete alıyoruz. Yılda 90 milyon insanın taşınacağı 3. Havalimanıyla dünyada ilklerin arasına giriyoruz. İnşallah 2023'te bu rakam 150 milyona çıkacak yılda. Orada belki de bir numara olacağız. Çünkü biz ilklerin partisiyiz, ilklerin iktidarıyız. Bize de bu yakışır, bunu yapmamız lazım. İstanbul İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate düşürüyoruz. Ey gidi günler ey... 6 saat, 7 saat, 8 saat İstanbul İzmir, 10 saat İstanbul İzmir. Şimdi 3,5 saat ve yollar pırıl pırıl. Peki burada körfezi neyle geçiyoruz. Osmangazi Köprüsü'yle geçiyoruz. Osmangazi Köprüsü'yle bir şey daha başarıyoruz; İstanbul Bursa arasını da 1 saat 15 dakikaya, 1,5 saate indiriyoruz. Peki, bütün bunlar niçin yapılıyor, ne de biliyor musunuz? Biz milletimizi çok seviyoruz. Biz milletimize aşığız. Ya bizim milletimiz en güzeline layık. En modern yolculuk, yollar bizim milletimize has.

Şimdi şuradan çıkıyorsun, arabana biniyorsun, yolun sağı solu yemyeşil. Eskiden Avrupa'ya Amerika'ya gittiğimizde bakardık yolun sağı solu yemyeşil, her taraf orman. Onların arasından araçla gidiyorsun. Bu adamlar bunu yaptı. Hans yapıyor, George yapıyor, biz niye yapmıyoruz? Biz de 'Bunları yapacağız' dedik ve yaptık ama bitmedi. Daha yapacağımız çok şey var. İşte modern Türkiye'nin inşası budur."

- "Yeşil Türkiye'yi bu şekilde inşa ettik"

Modern Türkiye'yi inşa ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, "Ama bunu inşa ederken, örneğin 'kentsel dönüşüm' diyoruz. Hemen karşımıza ana muhalefet çıkıyor. Niye? Rahatsız, rahatsız... Malum teferruatına girmeyeyim, siz anlıyorsunuz. Çünkü bu ülkede bunların dikili bir ağacı yok. Bunlar taş taş üstüne koymadılar. Ama biz istiyoruz ki, bir şeyler ortaya konsun, bunları yapalım. Biz ağaç dikiyoruz. Adam kalkıyor, yürüyüş yapıyor. Nerede? Gezide. Ne diyor? 'Bunlar ağaç söktü' diyor ya biz ağaç söker miyiz? Biz milyonlarca, milyarlarca fidan, ağaç diktik bu ülkede. Ey bay Kemal, senin dikili ağacın var mı ya? Kaç tane var onu söyle. Belediyelerin de dahil olmak üzere kaç tane var onu söyle. Ama biz geldiğimizde bu Türkiye'nin geneline fidanlarımız, ağaçlarımızla tarihi yazdık ve yeşil Türkiye'yi bu şekilde inşa ettik. Etmeye de devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir parçası 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşasına başladıklarını anımsatan Erdoğan, Gelibolu ayaklarının ve Lapseki tarafının kazıklarının çakıldığını ve temellerinin atıldığını aktardı.

Erdoğan, köprüyü 4 yılda bitireceklerini vurgulayarak, "Herhangi bir sıkıntımız yok. Yola devam ediyoruz. Çanakkale'deki o kopukluğu da gideriyoruz. Orada da Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlıyoruz. Biz buyuz, fakat bunu milletimize kim anlatacak? Siz hanım kardeşlerim anlatacaksınız. Şu an da ekranları başında bizi izleyenler olabilir ama olmayan da olabilir dolayısıyla hanım kardeşlerim bunları anlatmalı. Unutmayın 'Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür', unutur insanoğlu. Onların da unutmaması için bunları anlatmamız lazım. Bir kere anlatmak olmaz bir daha anlat. Anlatarak hedefe yürüyeceğiz." dedi.

(Sürecek)

Yorumlar