AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

- "Malazgirt'i anlamazsak Çanakkale'yi anlayamayız, Malazgirt'i anlamazsak 15 Temmuz'u da anlayamayız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Malazgirt'i anlamazsak Çanakkale'yi anlayamayız, Malazgirt'i anlamazsak 15 Temmuz'u da anlayamayız." dedi.

Çalık, Malatya'nın Darende ilçesinde kavun ve yaş sebze üretimi ile ünlü Irmaklı Mahallesi'nde düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, ilçenin kaliteli ürünlerinin yanı sıra ülke için çok önemli değer olan insanları da yetiştirdiğini söyledi.

Festival alanında olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çalık, dün büyük bir katılımla Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünü destanın yazıldığı alanda kutladıklarını da hatırlattı.

Malazgirt Zaferi'nin önemini anlatan Çalık, şu değerlendirmede bulundu:

"1071'de Anadolu'ya Malazgirt'ten giren ecdadımız Avrupa'nın ortasına kadar şanla, şerefle ve bugün bizim duyduğumuz onurla, gururla ilerlemişler. Biz o ataların torunlarıyız. Biz O ecdadın torunlarıyız ve Anadolu'yu hep birlikte 80 milyon insanımızla beraber milli ve yerli duruşumuzla, sonuna kadar hiçbir taviz vermeden bayrağımız için, devletimiz için, milletimiz için, vatanımız için atalarımız gibi, ecdadımız gibi korumaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ettik. Malazgirt'i anlamazsak Çanakkale'yi anlayamayız, Malazgirt'i anlamazsak 15 Temmuz'u da anlayamayız. 15 Temmuz'da şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Milli bir mücadele verildi. O milli mücadeleye katılan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun."

- "Kavun Hanımağası" seçildi

Konuşmaların ardından Irmaklı Mahallesi Muhtarı Ömer Kılıç ve festival komitesi, Çalık'ı 2017-2018 yılı Irmaklı Mahallesi "Kavun Hanım ağası" olarak seçiklerini açıklayarak, kendisine yöresel kıyafet giydirdi.

Festivalin sonunda, 15 kavun üreticisinin ürünleri rengine, iriliğine ve şekline göre birçok kategoride değerlendirildi.

En iyi kavun üreticisinin Vahap Akan olduğu yarışmada, dereceye giren üreticiler altınla ödüllendirildi.

Festivale Çalık'ın yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar