Ahilik Haftası kutlamaları

- Kırşehir Valisi Şentürk: "Cumhurbaşkanımızın katıldığı programlara, yüksek yargı organlarımızın sayın başkanları da Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, valiliğimiz ve rektörlüğümüzce resmen davet edilmişler ve kendileri de nezaket gösterip davetimize icabet etmişlerdir"

Google Haberlere Abone ol
Ahilik Haftası kutlamaları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yüksek yargı organları başkanlarının Ahilik Haftası kutlamalarına katılmasına ilişkin olarak, "Cumhurbaşkanımızın katıldığı programlara, yüksek yargı organlarımızın sayın başkanları da Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, valiliğimiz ve rektörlüğümüzce resmen davet edilmişler ve kendileri de nezaket gösterip davetimize icabet etmişlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa'nın 104'üncü maddesi gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin başı olduğunu, bu sıfatla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini temsil ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu itibarla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Kırşehir Valiliğince 29'uncusu düzenlenen Ahilik Kutlamaları ve Ahi Evran-ı Veli'yi Anma Etkinlikleri'ne Bakanlık ve valiliğin davetlisi olarak katıldığını ifade eden Vali Şentürk, "Huzurlarıyla programımızı onurlandırmışlardır. Program gereğince kendilerine Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğünce fahri doktora unvanı takdim edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Kutlamalara yüksek yargı organlarının başkanlarının da davet edildiğini aktaran Necati Şentürk, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımızın katıldığı programlara, yüksek yargı organlarımızın sayın başkanları da Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, valiliğimiz ve rektörlüğümüzce resmen davet edilmişler ve kendileri de nezaket gösterip davetimize icabet etmişlerdir. Temsil sıfatları nedeniyle devlet protokolüne dahil olarak, ilimizde bulundukları sürece yüksek yargı organlarımızın sayın başkanlarına devlet protokolü esasları eksiksiz olarak uygulanmış, sayın konuklarımız devlet adamlığı ciddiyetiyle etkinliklerimizi onurlandırmışlardır."

Yorumlar