AFAD: Van'ın Özalp ilçesinde deprem meydana geldi

AFAD, Van'ın Özalp ilçesinde saat 13.03 sıralarında 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Van'ın Özalp ilçesinde deprem meydana geldi

AFAD, Van'ın Özalp ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem yerel saatle 13.03 sıralarında meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 13.03 sıralarında Van'ın Özalp ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremle ilgili şimdiye kadar herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

VAN VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Deprem'in ardından açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez: "Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor." dedi. 

BAKAN SOYLU: İLK TARAMALARDA HASAR GÖZÜKMÜYOR

Van'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bölgedeki durumla ilgili ilk açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında "Van'da 13.03'de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor. Köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var. Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir" dedi.

 

Yorumlar