Açılan her dava Trump'ı daha da güçlendiriyor

Trump aleyhine açılan her dava onu biraz daha güçlü yapıyor. En son cezaevine girip çıkması sonrasında ise 7 milyon dolardan daha fazla bağış topladı.

Google Haberlere Abone ol
Açılan her dava Trump'ı daha da güçlendiriyor

The Hill'in haberine göre, "2020 seçim sonuçlarına müdahale" gerekçesiyle Georgia'da hazırlanan iddianame kapsamında sabıka fotoğrafının çekilmesinin ardından Trump'ın 2024 seçim kampanyasındaki bağış miktarı açıklandı.

Trump, aday adaylığı için 24 Ağustos'tan bu yana 7,1 milyon dolar bağış topladı.

Öte yandan Georgia'daki iddianamenin açıklanmasının üzerinden geçen 3 haftada Trump'ın kampanyasına 20 milyon dolar bağış yapıldı.

Trump, Georgia'da sabıka fotoğrafının çekilmesinin ardından, en son 8 Ocak 2021'de paylaşım yaptığı sosyal medya platformu X'e geri dönmüştü.

Turmp'ın ilk paylaşımında, "Seçimlere müdahale. Asla teslim olmayın!" yazılı sabıka fotoğrafı ile bağış toplama sayfasına yönlendiren internet sitesinin linki yer almıştı.

CEZAEVİNE GİRİP ÇIKMIŞTI

Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla hazırlanan iddianame kapsamında 24 Ağustos'ta teslim olmuştu. 20 dakikalık bir hapishane sürecinden sonra kefaletle serbest bırakılmıştı. Bu tutuklama esnasında ise sabıka fotoğrafı da çekilmişti. Böylece ülke tarihinin sabıka fotoğrafı çekilen ilk eski başkanı olmuştu.

Yorumlar