ABD'yi yakıp yıkanlar bakın kim çıktı?

ABD'deki protesto gösterilerinde her yeri yakıp yıkanların başını çeken örgüt Suriye'nin kuzeyinden tanıdık çıktı. ABD Başkanı Trump, örgütü terör örgütleri listesine ekleyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'yi yakıp yıkanlar bakın kim çıktı?

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi gencin polis tarafından öldürülmesini gerekçe göstererek her yeri yakıp yıkanların başını çeken örgütün kimliği özellikle de Türkiye'de duyanları şaşırtmadı. Şiddet gösterilerinin başını çeken ANTİFA isimli örgüt, Suriye'de terör örgütü PKK-YPG'ye yardım eden örgüt çıktı. Örgütün ABD'yi yakıp yıkması akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu terör bumerang gibi dönüp dolaşıp sizi vuracaktır" sözlerini hatırlattı. Zira ABD ANTİFA'yı terör örgütü ilan etmeye hazırlanıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ANTİFA'yı terörist örgüt ilan edeceklerini söyledi.

Trump açıklamasında, "Amerika Birleşik Devletleri ANTIFA'yı Terör Örgütü olarak ilan edecek" dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Enes Bayraklı, "Amerikan hükümeti Antifa’yı terör örgütü ilan edecekmiş.Antifa Suriyede PKK-YPG ile terör faaliyetlerine katılmıştı.Suriye’de destek verdiğiniz sol terör bir gün bumerang gibi sizi vuracak demiştik.Bu henüz başlangıç, aşırı sağcı teröre karşı radikal sol terör Avrupayı da vuracak" dedi. 

 

Yorumlar