AB’den çeşitli sektörlere antitröst incelemesi

-AB Komisyonu, turizm-otelcilik, tüketici elektroniği ve video oyunları sektörlerinin sanal satış işlemlerine yönelik antitröst incelemeleri başlatıldığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
AB’den çeşitli sektörlere antitröst incelemesi

BRÜKSEL (AA) - AB Komisyonu, turizm-otelcilik, tüketici elektroniği ve video oyunları sektörlerinin sanal satış işlemlerine yönelik antitröst incelemeleri başlattı.

AB Komisyonu, turizm-otelcilik, tüketici elektroniği ve video oyunları sektörlerindeki sanal satış uygulamalarına yönelik antitröst incelemesi başlatıldığını açıkladı.

Yapılacak incelemede, elektronik üreticisi Asus, Denon & Marantz, Philips ve Pioneer şirketleri, video oyunlarda Steam oyun dağıtım platformunun sahibi Valve, video oyun firmaları Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media ve ZeniMax , turizm-otelcilik sektöründe Kuoni, REWE, Thomas Cook, TUI tur operatörleri ve Melia otellerinin çeşitli sanal satış işlemleri ve tüketicilere uyguladıkları coğrafi sınırlamaları denetlenecek.

Avrupa Birliği'nde (AB) faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor. AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabete veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

Yorumlar