ABD'den Libya ile ilgili açıklama

ABD, Libya'da yargıya yönelik saldırıların siyasi sürece zarar vereceği uyarısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Libya ile ilgili açıklama

ABD'nin Trablus Büyükelçiliği, yargıya yönelik saldırıların Libya'nın siyasi sürecine zarar vereceği uyarısında bulundu.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından, Halife Hafter milislerinden bir grubun Sebha'daki mahkemeye yaptığı saldırı hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Yargı ve seçim binalarına veya çalışanlarına yönelik saldırılar, yalnızca Libya yasalarına göre suç değildir, aynı zamanda Libyalıların siyasi sürece katılımına da zarar vermektedir." ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL) endişelerinin paylaşıldığı belirtilen açıklamada, "seçim sürecinin korunması gerektiği" kaydedildi.

- NE OLMUŞTU?

Güvenlik kaynakları, dün ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinden bir grubun, Seyfulislam Kaddafi'nin adaylığının reddedilmesine karşı sunulacak temyiz başvurusunu bozmak için Sebha mahkemesine baskın düzenlediğini duyurmuştu.

Seyfülislam Kaddafi, 14 Kasım'da Yüksek Seçim Komisyonu'nun Sebha kentindeki şubesine bizzat giderek başkanlık seçimleri için resmen adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Seyfülislam Kaddafi, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce (UCM) insanlığa karşı suç işlemekten aranıyor. Libya Askeri Başsavcılığı da Seyfülislam hakkında "cinayet" ve "paralı asker kullanma" suçlamasıyla yakalama kararı vermişti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Uluslararası Libya Konferansı'nda, Libya'da 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçim sürecini engellemeye ve manipüle etmeye çalışan Libya içindeki veya dışındaki kişi veya kuruluşlardan hesap sorulacağı ve BM'nin 2571 sayılı kararınca yaptırım listesine alınabileceği duyurulmuştu.

Yorumlar