ABD'den tünel itirafı: Rusya gelene kadar dayanması için inşa edildi

ABD tarafından desteklenen terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde inşa ettiği devasa tünellerin Türkiye'nin saldırılarına karşı Rusya'nın yetişmesine kadar dayanması için inşa edildiği belirtildi. Öte yandan ABD askerlerinin olası bir Türkiye saldırısında teröristlerin nasıl koordinasyon sağlayacağı konusunda teröristlere eğitim verildiği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den tünel itirafı: Rusya gelene kadar dayanması için inşa edildi

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde bulunan silahlı kuvvetlerinin, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon yapma ihtimaline karşı YPG/PKK terör örgütüne hazırlık eğitimi verdiği ortaya çıktı. Buna göre, ABD askerleri Türkiye'ye karşı inşa edilen devasa tünellerde nasıl koordinasyon sağlanacağına dair teröristlere eğitim verildiği kaydedildi.

İTİRAF GİBİ

Amerikan Foreign Policy dergisinin ABD'li askeri yetkililere dayandırdığı habere göre, Türkiye'nin Afrin'de YPG/PKK terör örgütüne yönelik yaptığı Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra örgütün, Fırat'ın doğusuna yönelik muhtemel bir operasyona karşı devasa bir tünel ağı inşa ettiği ifade edildi.

"RUSYA GELENE KADAR DAYANSINLAR DİYE İNŞA EDİLDİ"

ABD ordusunun Türkiye tarafından gelmesi olası bir hava saldırısında teröristlerin nasıl koordinasyon sağlayacağına dair eğitim verildiği kaydedildi. ABD askerlerinin, YPG/PKK terör örgütünü ayrıca "derinlikli savunma" taktikleri konusunda eğittiği belirtildi. PKK/YPG'li teröristlerin tünelleri Türkiye'nin hava müdahalelerine karşı alan savunması ve en azından Rusya'nın yetişmesine kadar dayanması için inşa ettiği biliniyor.

SİPERLERİN YIKILDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

ABD, YPG/PKK'nın Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki bölgede askeri siperlerini yıktığını iddia etmişti.

Anadolu Ajansı, bu tünellere yönelik görüntüleri yayınlamış ve ABD makamları nezdinde bu tünellerin de yıkılıp yıkılmayacağını gündeme getirmişti ancak Amerikalı yetkililer bu soruları geçiştirmişti.

Yorumlar