ABD ve Güney Afrika'dan ortak mücadele kararı

ABD ve Güney Afrika, yaban hayatı kaçakçılığıyla ortak mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
ABD ve Güney Afrika'dan ortak mücadele kararı

ABD ile Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, yaban hayatı kaçakçılığının finansmanıyla mücadele etmek için ortak görev gücü kurulması konusunda anlaştığı bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, resmi ziyaret kapsamında Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bulunan Bakan Janet Yellen'in, Güney Afrika Ulusal Hazinesi yetkilileriyle yaban hayatı kaçakçılığının finansmanıyla mücadele için ortak görev gücü kurulması konusunda anlaşma sağladığı duyuruldu.

Kurulacak ortak görev gücünün, iki ülkenin mali istihbarat birimleri arasında bilgi paylaşımını artırmayı ve yaban hayatı kaçakçılığı suçlarının yasa dışı gelirlerini takip edip geri almak için mali soruşturmaları desteklemeyi amaçlıyor.

Ortak görev gücü, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve yaban hayatı kaçakçılığıyla ilgili yasa dışı gelirlerle mücadeleye yönelik kontrolleri iyileştirmek için ilgili hükümet yetkililerini, düzenleyicileri, kolluk kuvvetlerini ve özel sektörü bir araya getirmeyi hedefliyor.

- Yellen'in Güney Afrika ziyareti

Senegal ve Zambiya ziyaretlerinin ardından Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gelen Yellen, Güney Afrikalı üst düzey yetkililerle görüşmeler yapmak üzere başkent Pretorya'da bulunuyor.

Bu ziyaretin, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Güney Afrika ziyaretinin hemen ardından gerçekleşmesi dikkati çekiyor.

Yellen'in ziyaret kapsamında Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Yorumlar