ABD İran'a misilleme saldırılarını başlattı

ABD Başkanı Biden, Ürdün'de Amerikan üssüne düzenlenen saldırı sonrasında İran'a yönelik misilleme saldırılarını başlattıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD İran'a misilleme saldırılarını başlattı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün'deki bir Amerikan üssüne yapılan saldırının ardından, Irak ve Suriye'deki İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait olduğu belirtilen hedeflere yönelik hava saldırıları düzenlediğini açıkladı. Bu operasyon, Suriye'nin Elbukemal ve Meyadin ilçeleri başta olmak üzere, İran destekli grupların bulunduğu 11 farklı noktayı hedef aldı.

Yerel kaynaklara göre, hedef alınan noktalar arasında Ayyaş Depoları, Kuriyye, Herri, Hayadariyye, Bişri, Mezar Ali Çiftlikleri, Rahbe Kalesi ve Sanayi bölgesi gibi stratejik öneme sahip bölgeler yer alıyor. Özellikle Mezar Ali Çiftliği'ne yapılan hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bilgisi paylaşıldı. CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları'nın yanı sıra, Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait en az 85 hedefin vurulduğu ifade edildi.

ABD'NİN STRATEJİK HAVA SALDIRILARI

Saldırılarda, ABD'den kalkan uzun menzilli bombardıman uçaklarının kullanıldığı, 125'ten fazla güdümlü bombanın hedeflere yönlendirildiği belirtildi. Bu operasyonlarla, kumanda ve kontrol merkezleri, roket ve füze rampaları ile insansız hava araçlarının imha edildiği vurgulandı. ABD'ye ait Kule 22 adlı üsse yapılan saldırıda 3 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği, 40'tan fazla askerin yaralandığı hatırlatıldı.

ABD BAŞKANI JOE BİDEN'DAN AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada, Amerikan askeri güçlerinin, İran Devrim Muhafızları ve destekledikleri milislerin ABD güçlerine saldırmak için kullandıkları tesislerdeki hedefleri vurduğunu duyurdu. Biden, "Orta Doğu'da veya başka bir yerde çatışma istemiyoruz" diyerek, Amerika'ya zarar vermeyi amaçlayanlara karşı karşılık verileceğini belirtti.

IRAK'TA HAŞDİ ŞABİ'YE AİT SİLAH DEPOSU VURULDU

Operasyonlar kapsamında, Irak'taki Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin silah deposunun da vurulduğu bilgisi paylaşıldı. Anbar vilayetine bağlı Akkaşat bölgesinde gerçekleşen bu saldırının detayları ve olası kayıplara dair bilgiler henüz netlik kazanmadı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, saldırının şiddetini gözler önüne sererken, Irak hükümetinden konuya dair bir açıklama bekleniyor.

Yorumlar