AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Suudi Arabistan'da

Suudi Arabistan Kralı Selman, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini'yi kabul etti

Google Haberlere Abone ol
AB Yüksek Temsilcisi Mogherini, Suudi Arabistan'da
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yi kabul ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, Mogherini'yi başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda kabul etti. Görüşmede, ortak önemi haiz konuların ve Suudi Arabistan ile AB Komisyonu arasındaki işbirliği yönlerinin ele alındığı belirtildi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Surye krizini görüşmek üzere başlattığı ziyaretler çerçevesinde ilk olarak 29 Ekim'de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya gelmişti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçen hafta düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde, Suriye'nin Halep kentindeki ateşkes süresini uzatmak ve BM gözetiminde güvenilir bir siyasi sürecin yeniden başlaması için insani ve diplomatik çaba sarf edilmesi tavsiye edilmişti.

Halep il merkezinin doğusunu aylardır savaş uçaklarıyla yoğun şekilde vuran Rusya, 20 Ekim'de silahlı muhaliflerin ve sivillerin rejim kuşatmasındaki kenti boşaltarak İdlib'e çıkmaları için tek taraflı 11 saatlik ateşkes başlatmıştı.

Yorumlar