AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

- Başbakan Yardımcısı Şimşek, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı - Şimşek, "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk", "Koyunların yolculuğu" ve "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraflara oy verdi

Google Haberlere Abone ol
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

ANKARA (AA) - Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansının düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, üç kategoriden üç fotoğraf için oy kullandı.

Şimşek, Çankaya Köşkündeki makamında, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı, daha sonra "Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

"Haber" kategorisindeki fotoğrafları inceleyen Şimşek, Wisam Hashlamoun'un Batı Şeria'nın El-Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrailli askerlerin gözaltına alıp, gözlerini bağlayarak götürdüğü çocuğu konu alan "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" fotoğrafına oy verdi.

Söz konusu fotoğrafı çok güzel, anlamlı ve çarpıcı bulduğunu belirten Şimşek, "Direnişi sembolize ediyor. Aslında İsrail'in sürdürülemez bir işgali nasıl sürdürdüğünü de yansıtıyor. Aslında İsrail devleti kendisi de biliyor, bu şekilde sürdürülemez, nihayetinde bir çözüm gerekecek. Bu fotoğraf da bunu çok güzel bir şekilde ifade ediyor. 16 yaşındaki bu çocuk da bir sembol oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Yaşam" kategorisinden tercihini Ali İhsan Öztürk'ün "Koyunların yolculuğu" adlı fotoğrafından yana kullanan Şimşek, yaşam koşullarının iyileşmesine rağmen, özellikle doğuda kış mevsiminde çobanlık yapmanın kolay olmadığını, bu eserin de zor koşulları yansıttığını söyledi.

Şimşek, "Spor" kategorisini de inceleyerek, Abdullah Coşkun'un Avrupa şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Takımı'ndaki bir oyuncunun sevincini yansıtan "Türkiye'nin sevinci" fotoğrafına oy verdi.

Bu fotoğrafı çok anlamlı bulduğunu belirten Mehmet Şimşek, azmin zaferini gösterdiğini ve hiçbir engel tanımadığını kaydetti.



Yorumlar