94 yaşındaki Zeliha Gönenli: Sağlıklı ve uzun yaşamanın en büyük sırrı doğal beslenmek

Kütahya’nın Gediz ilçesi Yeşilçay köyünde yaşayan 94 yaşındaki Zeliha Gönenli, kızılcık toplayıp satıyor.Gönenli, sağlıklı ve uzun yaşamanın en büyük sırrının doğal beslenmekten geçtiğini dile getirdi.94 yaşında olmasına...

Google Haberlere Abone ol
94 yaşındaki Zeliha Gönenli: Sağlıklı ve uzun yaşamanın en büyük sırrı doğal beslenmek

Kütahya’nın Gediz ilçesi Yeşilçay köyünde yaşayan 94 yaşındaki Zeliha Gönenli, kızılcık toplayıp satıyor.

Gönenli, sağlıklı ve uzun yaşamanın en büyük sırrının doğal beslenmekten geçtiğini dile getirdi.

94 yaşında olmasına rağmen hala çalıştığını ifade eden Zeliha Gönenli, "4 çocuğum var. Torunumun torunu var, sayılarını bilmem. Kendimi bildim bileli çalışırım. Çalışmayı paraya ihtiyacım olduğu için değil, ibadet olduğunu bildiğim için severim. Allah’a şükürler olsun elim ayağım tutuyor. Devletimiz, hükümetimiz ayağıma kadar doktorunu ilacını yolluyor. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Rabbim ömrünü uzun, tuttuğunu altın etsin’’dedi.

’’Doğal yiyeceklerden ve çalışmaktan asla vazgeçmem’’ diyen Zeliha Gönenli, ’’Çocuklarım, gelinlerim, torunlarım her şeyimle ilgilenir. Bana sen çalışma derler. Ben toprakla uğraşmadan, bahçeye gidip çalışmadan yapamam. Köyümde bulunan arazimde kızılcık ağaçlarım var. Onları toplayıp yol kenarında temizliğini yaptım. Satabildiğimi burada yoldan geçen araçlara sattım. Kalanı Gediz pazarına çocuklarım götürür satarlar. Birazını da ayırıp tarhana, reçel yapar kışın yerim. Soframda kızılcık tarhanası ve kızılcık reçeli hiç eksik olmadı. Dedem kızılcık için dünyanın en iyi ilacı derdi. Kendimi bildim bileli her sabah kızılcık çorbası içerim, reçelini yerim. Sağlığım sıhhatim, çalışmamdan ve doğal yiyeceklerden vazgeçmediğimden çok şükür iyi’’ ifadelerini kullandı.(YD - EFE)

Yorumlar