8. Bodrum Türk Filmleri Haftası

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen etkinlik, "Çakallarla Dans 5" filminin tanıtımıyla devam etti - Filmin yönetmeni Murat Şeker: - "Eğlenceli bir film daha seyircileri bekliyor. Çakallarla Dans tarihe geçti bile. Şu an seri filmler içerisinde, Türk filmleri tarihinde biz dört numarayız"

Google Haberlere Abone ol
8. Bodrum Türk Filmleri Haftası

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri, "Çakallarla Dans 5" filminin tanıtımıyla devam etti.

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ile Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Magazin Gazetecileri Derneği ve Cinemarine Sinemaları'nın katkılarıyla düzenlediği etkinlikte, yönetmenliğini Murat Şeker'in yaptığı "Çakallarla Dans 5" filminin tanıtımı yapıldı.

Bodrum Cinemarine'de sinema salonu işletmecileri, yapımcılar ve dağıtımcıları bir araya getiren etkinliğe filmin oyuncuları Murat Akkoyunlu ve Naz Çağla Irmak konuk oldu. Film yönetmeni ve oyuncular, yakında vizyona girecek filmle ilgili bilgi verdi.

"Çakallarla Dans 5" filminin yönetmeni Murat Şeker, gazetecilere, filmin 9 Kasım'da vizyona gireceğini söyledi.

Serinin devam ettiğini ifade eden Şeker, "Eğlenceli bir film daha seyircileri bekliyor. Çakallarla Dans tarihe geçti bile. Şu an seri filmler içerisinde, Türk filmleri tarihinde biz dört numarayız. Hababam Sınıfı, Turist Ömerler var, Recep İvedik ve Çakallarla Dans var. Şahan ile ikimiz ekip olarak üretmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Sinema seyircisinin bu tür projeleri çok sevdiğini, bu nedenle de seriyi sürdürdüklerini anlatan Şeker, şöyle devam etti:

"Diziler dolayısıyla biz kışın film çekemiyoruz. Oyuncuların büyük bir bölümü kışın dizilerde. Yazın vizyona girmek için kışın çekmek gerekiyor. Türk sineması dünyada çok müstesna bir yerde. Amerikan sinemasına kendi ülkesinde yenilmeyen bir konumda. Bu da seyircinin teveccühüyle ve bizim üretimlerimiz sayesinde oluyor. Bunu yaşatmak ve başarısını devamlı kılmak için her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Yeni projelerimiz de devam ediyor. Senarist kardeşim ilk yönetmenlik denemesini yapacak, ben de bu projede yapımcı olacağım."

- "Film sayısı çoğaldıkça sektör hareketlenecek"

Filmin başrol oyuncusu Murat Akkoyunlu da filmin eski kadrosunun devamlılığını koruduğunu, filme yeni oyuncularında katıldığını belirtti.

Türkiye'de film sayısı çoğaldıkça sektörün hareketleneceğine işaret eden Akkoyunlu, "Bu daha güzel işlerin çıkmasına sebep oluyor. Sinema sektörü sezonunu genişletmeye çalışıyoruz. Yazın da seyircinin sinemaya gelmesini sağlayacak yeni işler başladı. Bu umut verici bir şey. Umarım bu sektörü 12 aya yayabiliriz." diye konuştu.

8. Bodrum Türk Filmleri Haftası, "CineBodrum" etkinlikleri ve film gösterimleriyle 22 Eylül'e kadar devam edecek.

Yorumlar