7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali

- Festival kapsamında 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının binden fazla fotoğraftan oluşan "Çarşılar ve Alışverişler" temalı sergi izlenime sunuldu

Google Haberlere Abone ol
7. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali

BURSA (AA) - 7'nci Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında hazırlanan ve 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının binden fazla fotoğrafından oluşan "Çarşılar ve Alışverişler" temalı sergi açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) fuar alanında oluşturulan fotoğraf sergisi, törenle izlenime sunuldu.

Çin'den 18 sanatçının 16 fotoğraf sergisiyle yer aldığı festivalin sergi ayağında, aralarında İngiltere, Meksika, Belçika, Bulgaristan, İtalya, Almanya, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye'nin de bulunduğu 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının açtığı 96 sergide izlenime sunulan binden fazla fotoğrafı yer alıyor.

Serginin açılış töreninde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen önemli fotoğraf ustalarını ve fotoğraf gönüllülerini Bursa'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Festivale katılanların Bursa'da güzel anılarla ayrılacağını ve güzel kareler görüntüleyeceğini belirten Çepni, iştirakçilerden Bursa'nın güzelliklerini gittikleri her ülke ve şehre taşımalarını ve dostluk köprüleri kurmalarını istedi.

Hasan Çepni, festivale katkı sağlayan tüm fotoğrafseverlere de teşekkür etti.

BUFSAD Başkanı Serpil Savaş ise fotoğraf tutkunlarının Bursa'da buluşmasını sağlayan festivale destek olan herkese teşekkür etti.

Fotoğraf aşkıyla sergide anıların paylaşıldığını anlatan Savaş, fotoğraf tutkunlarının Bursa'da güzel anılar biriktireceğini dile getirdi.

Festival Küratörü Kamil Fırat da festivalin başlamasıyla artık fotoğrafların konuşacağını belirterek, festivalin uzun soluklu olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından izlenime açılan sergi, 22 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar