5 Haziran Dünya Çevre Günü

- Beyoğlu Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte dalgıçlar Haliç'e dalarak biriken atıkları temizledi

Google Haberlere Abone ol
5 Haziran Dünya Çevre Günü

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte dalgıçlar, Haliç'e dalarak biriken atıkları temizledi.

Hasköy sahilinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ''Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin'' sloganıyla çeşitli ekinlikler düzenlendi.

Etkinliğe katılan öğrencilere üzerinde "Daha Temiz Bir Dünya İçin Çöpünü Çöpe At" sloganlarının yazılı bulunduğu tişörtler ve balonlar dağıtıldı.

Alana kurulan stantlarda ise öğrencilere çevre bilinci kazanmaları için geri dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Haliç'e dalan dalgıçlar, biriken atıkları topladı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çevre günü kapsamında etkinliğe katılan öğrencilere çevreyi temiz tutma konusunda yaptıkları çalışmaları anlattıklarını söyledi.

İnsanların çevreyi temiz tutmaması durumunda çevrede bulunan yeşilliklerin olumsuz etkinlendiğini belirten Demircan, ''Sonuçta bu olumsuzlukları da biz yaşayacağız. Böyle günlerde çevreyle alakalı sürekli eğitimler vermemiz lazım. Belediye olarak bu yıl okullarda, çevre temizliği konusunda çocuklara yönelik kampanyalar yaparak, onları duyarlı hale getirmeye çalıştık.'' diye konuştu.

Demircan, hedeflerinin temiz bir çevre olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

''Etrafımızdaki her yeri temiz tutma bilinci oluşturmalıyız. Gelecek bizim, gelecek çocuklarımızın. Çocuklara atık yağları, atık pilleri nasıl toplayacağız, onları nerede biriktireceğiz konularını öğretmeliyiz. Sahilleri yeşille temiz tutmak da önemli. Eskiden Haliç'te fabrikalar vardı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Haliç temizlendi. O günden bu güne Haliç çok daha iyi bir noktada. Sahillerde bir duyarlılık ortaya koymak adına da Haliç'in dibinde attığımız o çöpleri denizin dibinden bugün çıkardık.''

Yorumlar