5 Haziran 2019 Hadi ipucu: Toros Kurbağası hangi ilimizde yaşamaktadır?

5 Haziran 2019 Hadi ipucu sorusu ve cevabı dünya üzerinde nadir bulunan kurbağa türü olan Toros Kurbağası ile ilgili oldu. Soruda, "Toros Kurbağası hangi ilimizde yaşamaktadır?" diye soruldu. Peki 5 Haziran 2019 Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir? İşte cevap

Google Haberlere Abone ol
5 Haziran 2019 Hadi ipucu: Toros Kurbağası hangi ilimizde yaşamaktadır?

5 Haziran 2019 Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu. Hadi ipucu sorusu, dünya üzerinde sadece Türkiye'de yaşayan nadir bulunan kurbağa çeşidiyle ilgili oldu. 

Hadi'nin resmi instagram hesabı üzerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: Bugünkü ipucumuz Dünya üzerinde yalnızca Türkiye’de yaşadığı bilinen endemik bir kurbağa türü olan “Toros kurbağası” ile alakalı sevgili hadiciler. Dünyada ötmeyen tek kurbağa türü olarak da bilinen bu kurbağaların hangi ilimizde yaşadığını biliyor musunuz?

Peki, 5 Haziran 2019 Hadi ipucu sorusunun cevabı nedir?

İşte detaylar: 

Dünyada sadece Türkiye'de bulunan Toros Kurbağası, Niğde ilimiz sınırları içerisinde yaşamaktadır.

TOROS KURBAĞASININ ÖZELLİKLERİ

Dünya üzerinde sadece Türkiye'de bulunan Toros kurbağası'nın bilimsel adı Rana holtzi'dir.

Toros Kurbağası hangi ilimizde yaşamaktadır?

Toros Kurbağası'nın sırt bölgesi sarıdır. Yeşil ve siyah desenli de gözlenebiliyor. Karın bölgesi ise pembe ve sarımsıdır. 

Bu kurbağa türü böcek, çayırlık ve diğer eklem bacaklıları yiyerek hayatta kalmaya çalışır.

Toros Kurbağası hangi ilimizde yaşamaktadır?

Ranidae familyasından ortalama boyları 6 cm ile 7.5 cm arasında değişen Türkiye'de endemik bir kurbağa türüdür.

Ayrıca dünyada ötmeyen tek kurbağa türü de toros kurbağasıdır. Yalnızca Orta Toroslar'da bulunan Bolkar Dağlarındaki Çiniligöl (2600 m.) ve Karagöl'de (2500 m.) yaşadığı sanılırken, 2007 yılında yapılan bir araştırma ile bu dağın yaklaşık 3000 metre yüksekliğinde Eğrigöl mevkiinde de yaşamakta olduğu ilk kez tespit edilmişti.

Yorumlar