300 bin SIM kartla 'tıklama çiftliği' kurdular

Tayland'da bir eve operasyon yapan polisler gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Google Haberlere Abone ol
300 bin SIM kartla 'tıklama çiftliği' kurdular

SonHaberler | Haber Merkezi

Tayland'da bir eve baskın düzenleyen polis ekipleri gördükleri karşısında hayrete düştü.

Reklam sektörünün giderek büyümesiyle sahte tıklama sektörüde meydana çıktı. Yasadışı olan bu sektör dünyada gittikçe yaygınlaşıyor. Her geçen gün yeni yöntemlerle ortaya çıkan sahte tıklama şebekeleri bu sefer Tayland'da boy gösterdi. 

Sahte tıklamaları dev  şirketler gelitirdikleri yazılımlarla hemen anlayabiliyor. Bu durum Çinli üç kafadarı yeni bir yönteme itti. Buna göre 300 bin adet SIM kart alan üç kafadar 400 tanede İPhone aldı. Üç kafadar aldıkları bu ekipmanlarla bir evde "Tıklama çiftliği" kurdu.

Tayland'da yerel bir gazetenin haberine göre, kamboçya sınırındaki bir eve ihbar üzerine polis ve jandarma ekipleri baskın düzenledi. Polis ve jandarma ekipleri evde çok sayıda SIM Kart ve telefon buldu. Çinli üç kafadar Wang Dong, Niu Bang ve Ni Wenjin'in bilgisayara bağladıkları İphone telefonlarla sahte tıklama yaparak para kazandıkları belirlendi. Taylandlı cep telefonu operatörlerine, 10 bilgisayar / dizüstü bilgisayar ve çeşitli elektronik ürünlere ait toplamda 474 iPhone, 347.200 kullanılmayan SIM kart ele geçirildi.

Sahte Çağrı Merkezi Sandılar

Yetkililer ilk başta zanlıların ekipmanlarla sahte çağrı merkezi kurduklarını zannetti. Ancak işin gerçeği zanlıların ifadesiyle ortaya çıktı. Zanlılar Çin'in en büyük sosyal ağı olan WeChat'e büyük bir bot ağı oluşturdukları ortaya çıktı. Zanlıların ifadesi ışığında ortaya çıkan bilgilere göre Çin'e göre cihaz ve operatör ücretlerinin düşük olması zanlıları Tayland'da işi yapmaya sevk etti. 

Yorumlar