3 Mart 2019 meteoroloji tahminleri: Batıda bahar, doğuda kar

Meteoroloji tarafından açıklana son tahminlerine göre, Türkiye'nin özellikle batı bölgesi olmak üzere büyük bölümü bahar havasında olacak. Doğuda ise bazı illerde kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Google Haberlere Abone ol
3 Mart 2019 meteoroloji tahminleri: Batıda bahar, doğuda kar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Konya ve Kırşehir çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde (Malatya, Elazığ ve Iğdır hariç) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Genellikle kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 9°C

Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 9°C

Parçalı, çok bulutlu

İZMİR °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 16°C

Parçalı, çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 9°C

Parçalı, çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu

TRABZON °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu

VAN °C, 5°C

Parçalı, çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

Yorumlar