29 Ekim'i kana bulayacaklardı

DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin ABD operasyonuyla öldürülmesinin ardından DEAŞ örgütünün sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan emniyet güçleri harekete geçti. Yapılan operasyonda 3 DEAŞ'lı gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim'i kana bulayacaklardı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ lideri elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin ABD operasyonuyla öldürülmesinin ardından bir grup DEAŞ'lının Cumhuriyet Bayramı'nda sansasyonel bir eylem hazırlığı yaptığı bilgisine ulaştı. DEAŞ'lı H.U, B.Ç. ve R.K'nin eylem hazırlığı için lojistik destek arayışına girdiğini belirleyen polis ekipleri harekete geçti.

YAKIN TAKİBE ALINDILAR

Eylem hazırlığındaki terör örgütü üyelerini teknik ve fiziki takibe alan ekipler, zanlıların geçen hafta İstanbul Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park edip buradan ayrıldıklarını belirledi. 

YAKALANDILAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında eylem yaparak ses getirmeyi hedefledikleri değerlendirilen şüpheliler, güvenlik güçlerinin Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de 5 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Polis ekipleri operasyon düzenlediği adreslerde yaptığı aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirdi.

KARDEŞİ DE SURİYE'DE ÖLMÜŞ

DEAŞ üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yorumlar