2013'te İngiltere'de bir köy okulunda 232 öğrencinin çarpım tablosunda sorulan sorulara verdikleri 60.000'den fazla ceva

2013'te İngiltere'de bir köy okulunda 232 öğrencinin çarpım tablosunda sorulan sorulara verdikleri 60.000'den fazla cevaba göre öğrencilerin en çok zorlandığı çarpma işlemi hangisidir? sorusu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 17 Temmuz Cumartesi günkü bölümünde soruldu.

Google Haberlere Abone ol
2013'te İngiltere'de bir köy okulunda 232 öğrencin

2013'te İngiltere'de bir köy okulunda 232 öğrencinin çarpım tablosunda sorulan sorulara verdikleri 60.000'den fazla cevaba göre öğrencilerin en çok zorlandığı çarpma işlemi hangisidir? sorusu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 17 Temmuz 2017 Cumartesi günkü bölümünde çıkan sorulardan biri oldu. 

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumunu yaptığı yarışmada çıkan sorunun cevap şıkları ise şöyleydi:

Sorunun Doğru Cevabı ise şöyle:

2013 yılında İngiltere'de Bedford'daki Caddington Köy Okulu'ndaki öğrenciler tarafından oluşturulan bazı yeni veriler, hangi çarpma işlemlerinin aslında en zor olduğuna ve çocukların genel olarak nasıl yaptıklarına ışık tutuyordu.

Veriler, eğitim teknolojisi firması Flurrish tarafından geliştirilen bir uygulama tarafından üretilen bir uygulama tarafından üretiliyor ve toplamda katılan 232 çocuk 60.000'den fazla cevap verdi. İşte nasıl yaptıkları.

İyi haber şu ki, çocuklar çoğu zaman doğru yanıtı aldılar: genel olarak, soruların yaklaşık %75'ini doğru buldular – parlak bir grup. Ancak bu, farklı çarpım tabloları için büyük ölçüde değişiyordu.

En zor çarpma altı çarpı sekizdi, bu da öğrencilerin %63'ünde (üçte iki kez) yanlış yaptı. Bunu 8x6, ardından 11x12, 12x8 ve 8x12 takip etti.

Öğrenciler 8x7'yi neredeyse bir zamanlar bu toplamı yanlış yanıtlamış olan eski eğitim bakanı Stephen Byers kadar zor buldular. 

Caddington Village'ın öğrencileri, zamanın %53'ünde doğruyu buldu.

En kolay çarpma ise öğrencilerin %5'ten daha az yanlış yaptığı 1x12, ardından 1x6 ve 9x1 oldu.

Öğrencilerin farklı çarpmalarla nasıl yaptıklarının tam etkileşimli tablosu aşağıdadır. Koyu mavi, öğrencilerin en kolay bulduğunu, koyu kırmızı ise en zor bulduğunu gösterir ve öğrencilerin tam olarak nasıl yaptığını görmek için herhangi bir karenin üzerine gelin.

Uygulama ayrıca öğrencilerin her bir soruyu ne kadar sürede yanıtladığını da izledi - bu da yine çok değişkendi.

Belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 1x1 en hızlı yanıt aldı (ancak belki de hızın tehlikelerini gösteren, öğrenciler zamanın yaklaşık %10'unu yanlış anladı), ortalama 2,4 saniyede – onları en uzun süre düşündüren 12x9'du, ortalama olarak Her biri 7.9 saniye.

Yine, tam sonuçları aşağıdaki tabloya yerleştirdik:

Araştırma ayrıca erkekler ve kızlar arasında istatistiksel olarak anlamlı bazı farklılıklar ortaya çıkardı. Kısacası, erkekler kızlara göre daha çabuk cevap verirler ama daha çok yanlış anlarlar.

Ortalama olarak, erkekler cevapların %32'sini yanlış anladılar ve her soruyu cevaplamaları 4,2 saniye sürdü.

Buna karşılık, kızlar %22 ile önemli ölçüde daha az yanıldılar, ancak yanıtlamaları ortalama 4,6 saniye sürdü.

Hangi çarpım tablosunun – bireysel çarpma yerine – en zor olduğuna dair cevaplar aşağıdaki grafikte. Öğrenciler 12x tablolarını en zor buldular, %34 yanlış cevapla ve – umduğunuz gibi – 1x en kolay (%8 hata), ardından 2x ve 10x (her biri %12)

Hala hangi çarpma ile mücadele ediyorsun? Hangi numaralar katlarınızı hatırlamanıza yardımcı oldu? Peki, bu zorlu 8x ve 12x tabloların üstesinden gelmenin kolay bir yolu var mı? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

6x8 öğrencilerin en çok zorlandıkları çarpım işlemi oldu.

Evet sorunun doğru cevabı: 6 kere 8'dir.


 

Yorumlar