20. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali

İZMİR (AA) - İzmir'de, Bayındır Belediyesi tarafından organize edilen 20'nci Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali kortej yürüşüyü ile başladı. Yürüyüşün...

Google Haberlere Abone ol
20. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali

İZMİR (AA) - İzmir'de, Bayındır Belediyesi tarafından organize edilen 20'nci Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali kortej yürüşüyü ile başladı.

Yürüyüşün ardından açılış için şehir stadyumunda tören yapıldı.

Törende konuşan Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, festival sayesinde belediyenin dünya tarafından tanındığını ifade ederek, "Çiçek sevgidir, duygudur, barıştır, arkadaşlıktır, dostluktur." dedi.

Sesli, çiçek festivali sayesinde ilçenin kalkındığını da kaydetti.

Bayındır Çiçekçiler Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, kooperatifçiliğin önemine değinerek, "2007 yılında oluşturduğumuz alım garantili bitki üretimi modeli, ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağladı. Türkiye tarımında bu model örnek alındı." diye konuştu.

Festivalin onur konuğu ilçesi İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da "Tarımın, yerel yönetimler tarafından desteklenmesinin önemini burada görüyoruz. Büyük kentlerin nüfusları artıyor. Bulunduğumuz yerlerde tarımı ve hayvancılığı güçlendirmeliyiz. Burada uygulanan alım garantili modeli ülke olarak uygularsak daha güçlü olacağız." ifadelerini kullandı.

- Renkli festival

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri ile Makedonya Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu.

Festival kapsamında Türkiye'nin ilk yaşayan heykelinin açılışı da yapıldı. Heykel, festival süresince Bayındır Hükümet Konağı önünde sergilenecek.

3-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak festivalde, İtalya, Ukrayna, Makedonya, Kosova ve Gürcistan'dan halk oyunları ekipleri ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Egem Halk Oyunları Derneği ve Bayındır Belediyesi Halk Oyunları ekipleri çeşitli alanlarda gösteriler düzenleyecek.

Sokak müzisyenleri, Flashmob Dans Grubu, bando, canlı heykeller, animatörler, tahta bacak, gezici kukla, karikatüristler, çiçek/yaprak sanatçıları ve ressamlar çeşitli noktalarda dönüşümlü olarak festival süresince etkinlik gerçekleştirecekler.

En güzel stant/bitki yarışması, en güzel balkon yarışması, en lezzetli çiçek reçelleri yarışmasına ilave olarak, bu yıl en güzel çiçek heykeli yarışması da düzenlenecek.

20'nci Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali için Bayındır Belediyesi tarafından kurulumu yapılan 600 standın 400'ünde çiçek üreticileri yer aldı.

Festivale 2 milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Yorumlar